Vaření

Guláš bez míchání

gulas

Suroviny

1 kg vepřového masa - nejlepší je z plecka
3 větší cibule
5 stroužků česneku
2 lžičky gulášového koření
3 lžičky sladké mleté papriky
3 lžíce solamylu
sůl s pepř
2 masoxy
feferonka
0,75 - 1 l vody

Postup

Maso a cibuli nakrájíme, smícháme s ostatními surovinami a pořádně promícháme. Masoxy rozpustíme v malém hrníčku a pak dolijeme do 1 l vodu. Dáme vše do pekáče a přikryjeme víkem či alobalem. Pečeme na 250 °C asi 1,5 hodiny.
NEDOLÉVAT VODU, NEMÍCHAT, NESUNDÁVAT VÍKO.
Výborné s chlebem, těstovinami, rýží, knedlíkem.

Dobrou chuť přeje Martina S.

   
30.12.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [21] hubajda [*]

    arminka — #20 ten je skoro v kazdem jidle

    superkarma: 0 14.11.2012, 01:20:13
  2. avatar
    [20] arminka [*]

    může být dobrý, ale proč ten masox je to dehydratovaný výrobek plný Eček Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #21
    superkarma: 0 22.09.2012, 23:38:59
  3. avatar
    [19] delfi.na [*]

    Králíček4 — #9 Už jsem ho dělala, je pravda, že je dobrý, člověk se u toho nenadře, ale omáčky je opravdu míň.

    superkarma: 0 07.01.2010, 14:15:34
  4. [18] hanes24 [*]

    Dělám tak docela podobně kuře na paprice, zkusím teda guláš. Gulášové koření občas používám, masox mám k ruce neustále, kromě něho i všechny ostatní kostky,

    superkarma: 0 04.01.2010, 09:06:10
  5. [17] Pálivka [*]

    Guláš vypadá moc dobře, nedá ani moc práce, určitě ho vyzkouším

    superkarma: 0 01.01.2010, 17:50:31
  6. avatar
    [16] Myškomedvídek [*]

    tenhle guláš dělávám a recept jsem vložila v minulosti  na DOMASml80,JE MOC DOBRÝ,ALE MUSÍ SE VŠE DODRŽOVAT JAK JE UVEDENOSml22

    superkarma: 0 30.12.2009, 23:07:35
  7. avatar
    [15] paníliška [*]

    Dalo by se to udělat v římském hrnci?

    superkarma: 0 30.12.2009, 20:56:21
  8. [14] Fofo [*]

    repp - co je špatného na gulášovém koření? Jak jsem psala, otec ho při vaření používal často a rád. Když máš raději směsku koření, dáš tam místo toho směs. A masox? Když nemáš vývar, tak použiješ hovězí bujon. Já si kupuju bio zeleninový a kuřecí a nedám na ně dopustit Sml59

    superkarma: 0 30.12.2009, 20:08:00
  9. [13] Fofo [*]

    Jejda, tenhle recept byl v Apetitu 10/2008 Sml23 Jen místo masoxu dávali vývar. Ale jinak je fakt dobrý, jen doporučuju předem tu cibuli orestovat a pak přidat papriku pro chuť, promíchat s červenou paprikou, kdo má rád, přidá feferonku či trošku pálivé papriky, maso (já doporučuji spíše hovězí), česnek, papriku, solamyl - který to zahustí. Proti gulášovému koření nic nemám, doma ho otec při vaření používal často a rád.

    superkarma: 0 30.12.2009, 20:05:53
  10. avatar
    [12] elly [*]

    sanvean — #11 Sml52

    superkarma: 0 30.12.2009, 18:19:18
  11. avatar
    [11] sanvean [*]

    Jak to tu čtu, vzpomněla jsem si na vtip: Víte, co mají společného MacGyver a Babica? MacGyver dokáže udělat z hovna bombu, Babica pomazánku. I když já mám co mluvit, moje pomazánky jsou zásadně v duchu 'co dům dal' Sml54

    1. na komentář reaguje elly — #12
    superkarma: 0 30.12.2009, 14:05:13
  12. avatar
    [10] enka1 [*]

    repp — #8 To už nevím, jak byste znectila mě. Housk. knedlík kupuju hotový a bramborový v prášku.Sml24

    superkarma: 0 30.12.2009, 13:35:51
  13. [9] Králíček4 [*]

    Při množství kilo masa a max. litr vody si nedokáži představit,že by nám to stačilo.Respektive masa by bylo dost,ale šťávy asi málo,nějaké voda se vypeče.Ale jinak to může být mňam.

    1. na komentář reaguje delfi.na — #19
    superkarma: 0 30.12.2009, 13:32:01
  14. [8] repp [*]

    Vážená Martino, Vy asi  neumíte moc vařit. Soudím tak podle toho masoxu a gulášového koření, které používáte při přípravě vepřového "guláše", nicméně Babica by z Vás byl nejspíš natřesený.Ostatně, obě  ingredience jsou zcela v duchu  jeho zločinné "gastronomie"

             repp

    1. na komentář reaguje enka1 — #10
    superkarma: 0 30.12.2009, 12:52:03
  15. avatar
    [7] Eva_CZ [*]

    syrrit — #6 no kdyz nemas vyvar, proc ne? Ja zase rikam fuj zradlu bez chuti.

    superkarma: 0 30.12.2009, 12:33:49
  16. avatar
    [6] syrrit [*]

    Do guláše MASOX??? Fuj.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #7
    superkarma: 0 30.12.2009, 12:25:21
  17. avatar
    [5] femme [*]

    guláš bez míchání jsem už dělala několikrát a je fakt moc dobrý Sml67 a hlavně si stačí nařídit jen minutku Sml24 a dělám ho i z hovězího Sml58

    superkarma: 0 30.12.2009, 10:51:31
  18. [4] ILONESA [*]

    Gulášek bych si dala hned, musím koupit nějakou pořádnou flákotu a vyzkoušet. Jen mám strach, aby se to nevysušilo, když nepodléváme. Ale dám na zkušenosti jiných Sml22.

    superkarma: 0 30.12.2009, 09:16:32
  19. avatar
    [3] Dása [*]

    je moc dobrýSml22, jen té cibule dávám míň a krájím opravdu nadrobno, protože se nerozvaří

    superkarma: 0 30.12.2009, 09:11:01
  20. avatar
    [2] migulka [*]

    Jo, to doporučuji je moc dobrý a nemusí se u toho stát a míchat ,vždy si u toho pouklízím a mám i navařeno i uklizeno najednouSml16Sml67

    superkarma: 0 30.12.2009, 08:34:26
  21. avatar
    [1] enka1 [*]

    To by se mohlo zkusitSml22.

    superkarma: 0 30.12.2009, 07:58:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme