Vaření

Grilujte na kokosových briketách, jen tak si vychutnáte přirozenou chuť pokrmů

Brikety KOBRI ocení milovníci dobrého jídla a zdravého životního stylu

brikety

Český gurmán si může mnout ruce. Grilování na kokosových briketách Kobri, které oproti některým levným a méně kvalitním dřevěným briketám neobsahují chemické přísady ani těžké kovy, umožňuje zachovat přirozenou a typickou chuť použitých surovin. Do jídla se tak z briket nedostávají nežádoucí látky ovlivňující chuť i kvalitu připravovaných pokrmů. Brikety jsou vyrobeny lisováním ze zuhelnatělých slupek kokosových ořechů. Jako pojidlo se používá přírodní tapioka. Mají vysoký obsah pevného uhlíku, díky tomu velmi dlouhou dobu žhnutí, vysokou výhřevnost a příprava pokrmů je tak rychlá a zdravá. Hospodyňky potěší, že po grilování zbývá z briket minimum zbytkového popela. Úklid je tak o mnoho jednodušší.

Grilujte bez chemie

Kokosové brikety jsou na českém trhu mezi veřejností stále nováčkem. Ve světě je však jejich používání již běžné a osvědčené. Například ve Skandinávii nebo Asii se jedná o nejběžnější palivo na gril. Brikety jsou vyrobeny lisováním ze zuhelnatělých slupek kokosových ořechů. Jako pojidlo se používá přírodní tapioka (škrob extrahovaný z kořene druhu rostliny Manihot esculenta). Mají vysoký obsah pevného uhlíku, díky tomu velmi dlouhou dobu žhnutí a vysokou výhřevnost.

Tři důvody proč říci ANO

  • Vysoká výhřevnost umožňuje rychlou a zdravou úpravu potravin.
  • Kobri jsou bez chemických přísad a díky tomu se do potravin na grilu nedostávají přídatné látky, které mění chuť suroviny, ať již se jedná o ryby, zeleninu nebo hovězí maso.
  • Nejsme tak bohatí, abychom si kupovali levné věci. Třikrát delší doba žhnutí oproti běžným dřevěným briketám umožní připravit více jídla a snižuje spotřebu briket.

Tip šéfkuchaře Petra Sládka z restaurace SKLEP

Čerstvý pstruh na grilu s voňavým tymiánem
Úprava ryby před grilováním
pstruhPro přípravu doporučujeme zakoupit čerstvé pstruhy ideálně ráno před samotným grilováním. Čerstvá ryba nepotřebuje mnoho úprav. Rybárna nebo sádky vám ryby prodají již vyvržené, zbavené vnitřností.
Pstruha lehce omyjeme vlažnou vodou a osušíme. Připravíme si sůl, čerstvý tymián nebo jinou bylinku podle vlastní chuti a olivový olej. Zhruba hodinu před grilováním začneme s přípravou ryby. Břicho ryby lehce potřeme olejem, prosolíme a naplníme čerstvým tymiánem.
Pro samotné grilování doporučujeme rybu umístit do grilovacích kleští. S rybou se bude lépe manipulovat
a nerozpadne se při otáčení. Rybu umístíme na gril
a pečeme z každé strany zhruba šest minut.

TIPY šéfkuchaře

Vhodnou přílohou je čerstvý zeleninový salát nebo domácí pečený chléb.
Ryby je třeba připravovat rychle na prudkém žáru. Proto vybírejte topivo, které má vysokou výhřevnost. Doporučit mohu právě kokosové brikety. Mají vysoký obsah pevného uhlíku a díky tomu velmi dlouhou dobu žhnutí a vysokou výhřevnost.

Dobrou chuť!

pstruh

Pamatuje si
- Aby vynikla přirozená a jemná chuť ryby, není třeba ostrého koření nebo používání marinád a grilovacích směsí. Ideální je právě využití soli a čerstvé byliny.
- Pro grilování doporučujeme používat jen ryby čerstvé ze sádek, v rybárně poznáte čerstvou rybu podle oka, které by mělo být čiré bez kalu.
- V České republice je ideální na gril pstruh, kapr nebo candát

Běžná cena je 179 Kč za jedno balení. V současné době platí akční nabídka na www.kokosovebrikety.cz/akce, kde jsou kokosové brikety Kobri za 139 Kč/ks s dopravou zdarma. Informace o dalších prodejních místech najdete na www.kokosovebrikety.cz.

   
12.07.2012 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [21] cibulicka [*]

    Pstruha bych si dala hned,to je asi jediný z ryb,které můžu

    superkarma: 0 12.08.2012, 20:49:19
  2. avatar
    [20] vmarta [*]

    nejčastěji grilujeme makrely...specialita manželaSml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 16.07.2012, 14:41:12
  3. avatar
    [19] Irad [*]

    Jarmila356 — #8 carmi — #18 Tak to by mě také zajímalo..

    superkarma: 0 16.07.2012, 05:21:05
  4. avatar
    [18] carmi [*]

    No, neznám, ale cena mě nijak neohromila, pokud to tedy není cena aspoň za 10 kilo. Pak bych to i zkusila, když je to tak dobréSml57

    1. na komentář reaguje Irad — #19
    superkarma: 0 12.07.2012, 21:20:15
  5. avatar
    [17] tajnostii [*]

    to neznámSml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 21:13:17
  6. [16] Trefa [*]

    Trefa:kokosove brikety,jsem neznala.ta cena je vysoka.mame drevene uhli.to nam musi stacit.

    superkarma: 0 12.07.2012, 21:00:02
  7. avatar
    [15] daska59 [*]

    Mrkla jsem na cenu a u nás se bude i nadále grilovat na dřevěném uhlí Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 17:34:40
  8. avatar
    [14] Jindriska8 [*]

    Neslyšela jsem o kokosových briketáchSml23

    superkarma: 0 12.07.2012, 16:46:04
  9. avatar
    [13] SNÍŽEK [*]

    drahé brikety,ale ryba vypadá moc dobře Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 15:10:21
  10. [12] anina4 [*]

    poprvé čtu o kokosových briketách,tak jsem zase o něco chytřejší

    superkarma: 0 12.07.2012, 14:11:10
  11. [11] Saritka [*]

    Tak to neznám, ale dobrá věc to asi bude.Sml30

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:27:10
  12. avatar
    [10] ekleinovka [*]

    Kokosové brikety neznám,pouze Kokosové uhlíky do vodnice :)))

    superkarma: 0 12.07.2012, 12:00:38
  13. avatar
    [9] ladouch [*]

    Tyto brikety vůbec neznám, používáme uhlí, nebo dřevo.Sml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 11:03:25
  14. [8] Jarmila356 [*]

    O kokosových briketách slyším poprvé. Používáme grilovací uhlí nebo brikety. Otázkou jak velké balení kokosových briket je za uvedenou cenu 179,- Kč...

    1. na komentář reaguje Irad — #19
    superkarma: 0 12.07.2012, 10:36:13
  15. avatar
    [7] hubajda [*]

    kokosove brikety neznam a rada bych je vyzkousela

    superkarma: 0 12.07.2012, 10:10:12
  16. avatar
    [6] saruz [*]

    Kokosové brikety neznám, my ale raději grilujeme na uhlí, brikety se nám moc neosvědčily.

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:38:33
  17. avatar
    [5] Kytinkak [*]

    tak ryby máme dost často, syn je rybářSml59

    superkarma: 0 12.07.2012, 09:09:33
  18. avatar
    [4] gaba23 [*]

    tak pstruha bych si dala Sml16

    superkarma: 0 12.07.2012, 08:42:37
  19. [3] magic11 [*]

    Gril máme plynový Sml16Sml67

    superkarma: 0 12.07.2012, 08:11:07
  20. [2] step1 [*]

    Grilované ryby - mňam. Sml59

    superkarma: 0 12.07.2012, 07:59:52
  21. [1] lidicka [*]

    Ten pstruh vypadá výborněSml22

    superkarma: 0 12.07.2012, 06:09:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme