Domácnost

Grilujte a mlsejte!

Protože je léto v plném proudu a už si krásně užíváme prázdnin, přinášíme vám slíbené recepty na grilovaná masíčka! Po přečtení našich tipů určitě dostanete chuť na výtečné šťavnaté dobroty…

 

Roštěnky s bylinkovým máslem

použité suroviny: 4 silné roštěnky (asi po 200 g), hrubě mletý pepř, steakové koření, sůl a suroviny na bylinkové máslo

postup: roštěnky omyjeme, osušíme, nakrájíme, nakrojíme blánu po obvodu a naklepeme. Potom maso osolíme a okořeníme, dáme do misky a zalijeme olejem, necháme odležet v chladničce. Položíme na horký gril a po každé straně grilujeme asi 5 minut. Hotové maso můžeme ochutit několika kapkami citronové šťávy a podáváme s plátky bylinkového másla. Ten dáme na plátek horkého masa.

 

Losos na roštu s bylinkovým, česnekovým nebo koprovým máslem

použité suroviny: 4 plátky lososa, strouhanou kůru z jednoho citronu, 1 lžička citronového pepře, 1 velkou červenou cibuli, 1 lžíce bílého vinného octa, 3 lžíce olivového oleje a suroviny na druh použitého másla

Postup: lososa omyjeme, osušíme, vetřeme do plátků citronovou kůru a citronový pepř a vložíme do misky vedle sebe. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a položíme na plátky ryby. Potom smícháme bílý vinný ocet s olivovým olejem a lososa tímto přelijeme. Necháme odležet v chladničce a potom grilujeme na rozpáleném grilu 5-6 minut po každé straně. Maso dáme na talíř a ozdobíme bylinkovým máslem.

 

Kuřecí prsíčka s bylinkovým nebo koprovým máslem

použité suroviny: 4 kuřecí prsa, steakové koření, grilovací koření, snítka citronového tymiánu, sůl, olej a bylinkové máslo

postup: maso omyjeme, odblaníme, osušíme, naklepeme a nakrojíme po obvodu. Okořeníme, dáme do misky, zalijeme olejem a vložíme snítku citronového tymiánu a necháme v chladničce odležet. Potom maso grilujeme na horkém grilu asi 4 minuty po každé straně. Na horké maso dáme ochucené máslo.

 

Brambory v alobalu s bylinkovým máslem

Suroviny: brambory, olej, sůl, alobal a bylinkové máslo

Postup: brambory důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a osušíme. Potřeme si alobal oleje a dáme na něj bramboru, navrch dáme proužek bylinkového másla a zabalíme každou bramboru zvlášť. Balíčky položíme na rošt a grilujeme asi 40-50 minut. Brambory několikrát obrátíme. Balíček rozevřeme vidličkou, brambory roztrhneme a vložíme bylinkové máslo. Podáváme horké jako přílohu ke grilovaným masům.

 

Kulinářský tip:

Naším tipem na velmi chutné ochucené máslo, abyste si jej nemuseli doma pracně vyrábět sami, je bylinkové máslo od firmy Meggle. Buď si můžete vybrat klasické bylinkové máslo nebo balíček s malými máslíčky, kde jsou bylinková, česneková másla a máslo steak&grill… Můžete si vybrat, na co máte zrovna chuť. Informace o dobrotách Meggle najdete na www.meggle.cz

 

Věra Forejtová, catering Praha

   
12.07.2004 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [19] Andula [*]

    L_B: i krůtí, je to prostě

    superkarma: 0 12.07.2004, 17:31:46
  2. [18] xenie [*]

    já myslela že brambory je při pečení nutno naříznout, aby nebouchly... nebo je to pověra ?

    superkarma: 0 12.07.2004, 17:03:44
  3. avatar
    [17] Silveig [*]

    ješčtě lepší je to v jogurtu s vajíčkem

    superkarma: 0 12.07.2004, 16:12:33
  4. avatar
    [16] Žížala [*]

    Já to v jogurtu nechávám hnít - tedy pardon - rozkládat se - klidně i dva tři dni

    superkarma: 0 12.07.2004, 13:54:48
  5. avatar
    [15] L_B [*]

    ja ten jogurt jenom mirne opeprim a obcas pridam cesnek nebo chilli papricku...a bohate to staci...
    a nejlepsi je, kdyz je to nalozene aspon pres noc (ale klidne i dyl)

    superkarma: 0 12.07.2004, 13:51:04
  6. avatar
    [14] Žížala [*]

    klara: v mlice se ma dokonce rozmrazovat veskery maso.

    superkarma: 0 12.07.2004, 13:44:09
  7. avatar
    [13] klara.kr [*]

    já jsem slyšela o mléce.Kuřecí je taky potom

    superkarma: 0 12.07.2004, 13:41:41
  8. avatar
    [12] Žížala [*]

    Jakykoli maso nalozeny do jogurtu je krehci a mekci - je i udajne lip stravitelnejsi, protoze jogurtovy bakterie nam to "předžvejkají" Ja neochucuju jogurt ale korenim normalne klasicky maso a pak oplacam cistym jogurtem. Pouzivam to i kdyz delam maso na panvi.

    superkarma: 0 12.07.2004, 13:06:30
  9. avatar
    [11] Pajinka [*]

    L_B: emma: Čím ten jogurt ochutíte? Solí, pepřem a kořením?

    superkarma: 0 12.07.2004, 12:59:32
  10. avatar
    [10] emma [*]

    Huckaa: a ten jogurt (ochucený) na tom ještě udělá takovou pěknou kůrčičku. taky to miluju!

    superkarma: 0 12.07.2004, 11:40:49
  11. avatar
    [9] L_B [*]

    huckaa...kdyz se kureci (mozna i jine maso - nemam odzkousene) nalozi do jogurtu, tak nadherne zkrehne a uplne se rozplyva na jazyku - proste je naaadherne mekoucke a vlacne (me vetsinou kureci prsa na grilu trochu vyschnou, ale takto vubec)

    superkarma: 0 12.07.2004, 11:02:29
  12. avatar
    [6] L_B [*]

    my jsme zrovna o vikendu grilovali a bylo to mnam mnam...veprove nalozene do bylinek a kureci do jogurtu - muzu vrele doporucit...

    superkarma: 0 12.07.2004, 10:08:20
  13. avatar
    [5] Marketa [*]

    vařečka: Daji se sehnat skoro ve vsech obchodech. Dobre jsou od Kotanyho.

    superkarma: 0 12.07.2004, 09:22:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme