Reklama

Čtenářka delfi.na má zajímavou historku o své šikovnosti z dob, kdy se grilovat učila a pochlubila se i balkonovým grilem. Děkuji delfi.no za Váš příspěvek. Zajímalo by mne, zda ostatním partajím v domě nevadí v zimě čoud z grilu. Setkal jsem se s názorem, že grilovat na balkoně obtěžuje okolí…

Zdravím čtenářky ženy-in a přispívám svou troškou do mlýna.

        Grilování miluji a jelikož grilujeme často, manžel si udělal radost (jelikož většinou griluje on) a koupil plynový gril, který jsme umístili na balkon, takže u nás se griluje i v zimě.  Ukázku zasílám. Jak grilu, tak výsledku grilování.

maso.jpg


maso0.jpg


        Ale spíše jsem chtěla napsat o svých začátcích, když jsem jezdila s dětmi na tábor. Bylo to něco málo před 20-ti lety. Já byla mladá holka. Šli jsme s dětmi stanovat pod širák, vyfasovali mimo jiné kuře a vyrazili. A o tom kuřeti to vlastně je.

Celé dvě kuřata po 10 lidiček a jak je udělat? To byla otázka. Rozdělali jsme oheň, kuře napíchli na dřevěnou tyčku, vložili do vidlice, ale pořád se protáčelo. No co, musím si nějak poradit. Děti už netrpělivě čekaly, až se začne něco dít. „Hele, podejte mi hřebík a sekerku“. Prostě jsem to kuře přibila na tyčku a jupíííí ... mohlo se opékat nad ohněm.

Teda musím říct, že se po něm jen zaprášilo. Teď sice nevím, jestli bylo tak dobré, nebo byl tak velký hlad :-))

delfi.na
Text nebyl redakčně upraven


Grilujete ráda?

  • Máte nějaký hodně dobrý recept?
  • Zažila jste neobvyklou grilovačku?
  • Grilujete vy, nebo váš muž?
  • Máte veselou historku z grilování…
  • Nebo super fotku jídla, které jste na ohni připravili?
  • Nebo grilování nesnášíte?

To vše a co vás napadne směřujte na redakční e-mail

redakce@zena-in.cz

Za příspěvek, který mne nejvíce osloví, jednu z vás odměním. Mám tu dvě velmi zajímavé kuchařky Zdeňka Pohlreicha. Bravo šéfe i s vybranými recepty na přiloženém DVD a Prostřeno bez servítků, 100 pokrmů současné kuchyně. A přiznám se, že osobně se mi obě kuchařky velmi líbí…