Vaření

Grilovaný siven s lehkým salátem

siven s lehkým salátem

Ryby jsou zdravé, ryby jsou chutné a ryby jsou hotové za pár minut. Jaký další důvod potřebujete, aby se na vašem stole objevil kus čerstvé ryby? Není nutné kupovat ty mořské. České ryby dnes seženete téměř všude. Máte chuť na sivena, pstruha, kapra? Vyberte si.

Když trochu zapátráte, tak zjistíte, že nějaké rybářství nebo prodejna, kam jsou ryby dováženy, nachází i ve vašem okolí. Čerstvé ryby prodává třeba síť SKLIZENO. Prodejny najdete v Praze, Brně, Olomouci a ve Zlíně. Ryby zde bývají čerstvé v konkrétní dny, je lepší si jejich zavážku zjistit dopředu.

Na mém dnešním talíři najdete sivena z Rybářství Kolář. Maso sivena je velice chutné a jemné. Je hodně podobné masu ze pstruha.

Sivena jsem jen lehce ochutila směsí olivového oleje, soli, čerstvě umletého pepře a česneku, se špetkou červené papriky. A ugrilovala. Stejně dobrý bude také pečený v troubě. Jeho dochucování není nutné to přehánět, maso má výbornou chuť.

grilovaný siven

Suroviny na grilovanou rybu

  • čerstvý siven - na 4 osoby budou stačit 2 větší ryby
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • 2 stroužky česneku
  • trocha olivového oleje
  • 1 lžička sladké papriky

Suroviny na salát

  • římský salát
  • 2 mrkve
  • 1 salátová okurka
  • 1 avokádo
  • sůl a čerstvě mletý pepř
  • trocha olivového oleje
  • šťáva z 1/2 menšího citronu

Postup

Ryby očistěte, osušte a zvenčí i zevnitř natřete směsí oleje, soli, pepře, rozmačkaného česneku a sladké papriky. Ideální je, když je necháte několik hodin odležet. V případě časové tísně můžete dát hned do trouby nebo na gril.

Mezitím, co se ryby grilují či pečou, máte čas připravit si snadný a velice lehký salát.

Okurku oloupejte a škrabkou z ní naškrabejte dlouhé, tenké pruhy. Ty můžete ještě přeříznout napůl. Stejný postup použijte u mrkve. Avokádo oloupejte, vyjměte pecku a nakrájejte na plátky.

Římský salát otrhejte, omyjte a osušte. Natrhejte na kousky do velké mísy. Přidejte plátky okurky, mrkve, kousky avokáda. To všechno zalijte zálivkou připravenou z oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Můžete přidat i hrst nasekané petrželky.

Ryba upečena? Salát připravený? Tak dobrou chuť!

Čtěte také

   
19.06.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [9] bezinka [*]

    Sml59...hned bych si dala, ryby mám ráda

    superkarma: 0 19.06.2015, 20:15:16
  2. avatar
    [8] RenataMor [*]

    mňamSml59

    superkarma: 0 19.06.2015, 12:53:05
  3. [7] bobani [*]

    ryby moc nemusím , ale sbíhají se mi sliny Sml22

    superkarma: 0 19.06.2015, 09:18:35
  4. [6] ZdenaZ [*]

    vypadá to opravdu dobřeSml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 08:49:13
  5. avatar
    [5] Jari013 [*]

    ryby můžu každý den Sml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 08:47:56
  6. [4] pohadka [*]

    to vypadá dobře Sml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 08:36:42
  7. [3] assaly [*]

    tak to bych si dala Sml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 07:35:19
  8. avatar
    [2] renda4141 [*]

    Sml67 ryby bych mohla klidně každý den Sml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 06:38:02
  9. [1] manislava [*]

    Sml59mnam,Sml67

    superkarma: 0 19.06.2015, 06:35:06

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme