Baví mě vymýšlet přílohy ke grilovanému masu. Nejlépe různé teplé i studené saláty. A tak vzniknul i ten dnešní. Grilovaný.

salát s cizrnou

Výborné na velkém grilu je to, že můžete dát doprostřed plochy hlubokou pánvičku se zeleninou, která se griluje pěkně dohromady s masem. To naskládáte po stranách pánvičky a za chvíli je hotový letní oběd. Třeba krkovička s kari a medem. Stačí jen rozmíchat trochu kari s olivovým olejem, přidat sůl, pepř a lžíci medu. V této marinádě necháte maso pár hodin a grilujete.

Co k masu? Grilovaný salát.

Suroviny

  • 1 lilek
  • 2 menší cukety
  • 1 velká cibule
  • rajčata (můžou být klasická nebo cherry)
  • 1 plechovka cizrny
  • sůl a pepř
  • parmezán
  • olivový olej

Postup

Lilek, cuketu, cibuli i rajčata nakrájíme na kousky. Do hluboké pánve bez plastových součástí (budeme grilovat) nalijeme trochu olivového oleje a vsypeme zeleninu, pouze rajčata necháme zatím stranou. Osolíme a opepříme.

Kdo nechce zeleninu tepelně zpracovat na grilu, může ji normálně osmahnout a lehce podusit.

Zeleninu v pánvi dáme na gril a grilujeme asi čtvrt hodinky. Kdo má gril s poklopem, tak ideální, a vedle se už může grilovat maso. Po deseti minutách přidáme rajčata a cizrnu a ještě pět až deset minut dogrilujeme.

Stáhneme z grilu, dáme do mísy a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama