Vaření

Grilovaný salát s cizrnou

Baví mě vymýšlet přílohy ke grilovanému masu. Nejlépe různé teplé i studené saláty. A tak vzniknul i ten dnešní. Grilovaný.

salát s cizrnou

Výborné na velkém grilu je to, že můžete dát doprostřed plochy hlubokou pánvičku se zeleninou, která se griluje pěkně dohromady s masem. To naskládáte po stranách pánvičky a za chvíli je hotový letní oběd. Třeba krkovička s kari a medem. Stačí jen rozmíchat trochu kari s olivovým olejem, přidat sůl, pepř a lžíci medu. V této marinádě necháte maso pár hodin a grilujete.

Co k masu? Grilovaný salát.

Suroviny

  • 1 lilek
  • 2 menší cukety
  • 1 velká cibule
  • rajčata (můžou být klasická nebo cherry)
  • 1 plechovka cizrny
  • sůl a pepř
  • parmezán
  • olivový olej

Postup

Lilek, cuketu, cibuli i rajčata nakrájíme na kousky. Do hluboké pánve bez plastových součástí (budeme grilovat) nalijeme trochu olivového oleje a vsypeme zeleninu, pouze rajčata necháme zatím stranou. Osolíme a opepříme.

Kdo nechce zeleninu tepelně zpracovat na grilu, může ji normálně osmahnout a lehce podusit.

Zeleninu v pánvi dáme na gril a grilujeme asi čtvrt hodinky. Kdo má gril s poklopem, tak ideální, a vedle se už může grilovat maso. Po deseti minutách přidáme rajčata a cizrnu a ještě pět až deset minut dogrilujeme.

Stáhneme z grilu, dáme do mísy a posypeme parmezánem. Ihned podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

   
16.07.2014 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] vladka321 [*]

    gerda — #9 Děkuji za radu - zkusím a určitě alespoň tolik nezkazím Sml16.

    superkarma: 0 17.07.2014, 18:47:50
  2. [12] Helena Svatková [*]

    Už se delší dobu chystám vyzkoušet cizrnu.Sml16

    superkarma: 0 16.07.2014, 13:06:17
  3. avatar
    [11] gerda [*]

    dadma — #10 nic nenahrazuj, to pak bude jiný recept. Cizrnu si zkrátka udělej samostatně, je skvělá, máslová.

    superkarma: 0 16.07.2014, 12:41:46
  4. [10] dadma [*]

    Nevadí mě kukuřice, hrášek, fazole,ale cizrna mě nechutná.Takže tu bych něčím nahradila?

    1. na komentář reaguje gerda — #11
    superkarma: 0 16.07.2014, 12:40:19
  5. avatar
    [9] gerda [*]

    vladka321 — #8 udělej to půl napůl. Tak nejépe posoudíš.Sml58 Já zkusila jedenkrát, taky mě přesvědčovali, a jídlo nebylo dobré.

    1. na komentář reaguje vladka321 — #13
    superkarma: 0 16.07.2014, 12:34:18
  6. avatar
    [8] vladka321 [*]

    Určitě vyzkouším a jsem zvědavá na lilek, zda bez pocení nebude nejedlý?

    1. na komentář reaguje gerda — #9
    superkarma: 0 16.07.2014, 12:19:28
  7. avatar
    [7] gerda [*]

    helikoptera — #2 každé z toho je výborné, jen bych to nemíchala.

    superkarma: 0 16.07.2014, 11:12:04
  8. avatar
    [6] gerda [*]

    elly — #5 vyzkoušela jsem, víckrát si opravdu netroufnuSml80. Za to nic nedám, když to nechám hodinku odpočinoutSml16.

    superkarma: 0 16.07.2014, 11:11:22
  9. avatar
    [5] elly [*]

    gerda — #1 není to nutné, trpký není ;-)

    1. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 0 16.07.2014, 10:25:34
  10. avatar
    [4] Milala [*]

    Určitě zkusím!

    superkarma: 0 16.07.2014, 08:53:15
  11. avatar
    [3] řeřicha [*]

    Jdu namočit cizrnu Sml58

    superkarma: 0 16.07.2014, 07:55:12
  12. avatar
    [2] helikoptera [*]

    Dneska mám k obědu studený těstovinový salát, v těchto letních dnech jsou saláty super :) ale tento bych asi nemusela, nemám ráda rajčata a lilek

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 16.07.2014, 07:54:47
  13. avatar
    [1] gerda [*]

    Dobrý, ale pořád si myslím, že lilek se má nechat předem vypotit. Tj. plátky osolit a aspoň hodinu nechat tak, než pustí tekutinu. Jinak je trpký.

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 16.07.2014, 06:44:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme