Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou jsou všestranným pomocníkem v teplé i studené kuchyni. Využít je můžete na přípravu masa, polévek, salátů, ale i dezertů. Šéfkuchař Jan Souček z La Casa Argentina připravil skvělou sérii receptů. Z níž vám dnes přinášíme inspiraci na neodolatelný dezert – grilovaný ananas s karamelem, balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem a vanilkovou zmrzlinou.

Grilovaný ananas s karamelem a balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem a vanilkovou zmrzlinou

kamalata

  • 1 ananas
  • 200 g krystalového cukru
  • 300 ml vody
  • 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s pomerančem a citrónem
  • 1 tyčinka skořice
  • 50 g másla

100 ml vody s cukrem svaříme na světlý karamel. Přidáme zbylých 200 ml vody, balzamikový krém, skořici a necháme svařit do konzistence omáčky. Plátky ananasu ogrilujeme z obou stran a na cca 3 minuty dáme ještě prohřát do karamelové omáčky. Podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Více informací a další inspiraci najdete na www.papadim.com/cs

Reklama