Vaření

Grilování s Kozlem

Grilování je ideální příležitostí, jak strávit s rodinou či přáteli příjemné chvíle plné dobrého jídla a pití. A čím jiným se odměnit než oroseným Velkopopovickým Kozlem. Pivo se hodí nejen jako osvěžující nápoj pro horké letní dny, ale také jako jedinečná ingredience do grilovacích receptů.

Dodá jídlu nezaměnitelnou, výraznější chuť, lze ho využít například pro podlití samotného jídla nebo pro přípravu nejrůznějších marinád. Přihlížet by se v tomto případě mělo zejména ke kvalitě piva. Velkopopovický Kozel 11° splňuje všechny podmínky, a je tak dokonalým společníkem pro grilovací chvíle. Jeho vypilovaná, plná chuť a jemná hořkost pozvedne kvalitu pokrmu o stupínek výš.

Grilovací sezóna je konečně v plném proudu a Velkopopovický Kozel rozhodně nezůstává pozadu. Kozel si pro své fanoušky připravil zajímavé recepty, se kterými připravíte jedinečné delikatesy. Na webu www.poctivegrilovani.cz naleznete originální grilovací recepty, nebo rady a tipy, jak grilovat, od zkušených kuchařů z Prakulu. Pobavit se také můžete dvanácti vtipnými sitkomovými videi „Kozel Vařil“ o rodině, která ke všemu včetně grilování přistupuje velmi originálním způsobem. Na webu se bude postupně každý týden odhalovat jeden z šestnácti originálních receptů s Velkopopovickým Kozlem, které připravili kuchaři Jaroslav Zahálka a Zdeněk Marcín, šéfkuchař pražského kulinářského institutu. „Ke grilovanému jídlu se jednoznačně hodí pivo. Nejen jako nápoj, ale i jako ingredience. Z průzkumu Velkopopovického Kozla mimo jiné vyplynulo, že si lidé oblíbili různé marinády, ale podle receptů je připravuje pouze 7 % populace. Podle nás je důvodem jejich nedostatek, a proto jsme se rozhodli uvést nové, zajímavé recepty s pivem jako přísadou, které zpestří grilovací sezónu,“ vysvětluje nový přístup Karel Kraus, marketingový manažer Plzeňského Prazdroje.

Tip pro tento týden: Grilované kotlety v jamajské marinádě s pivem.

kozelJemné kotletky proložené originální marinádou, ve které nechybí ani Velkopopovický Kozel 11°.  Marináda navíc obsahuje i netradiční suroviny jako například javorový sirup, chilli nebo muškátový oříšek. Recept je rychlý a nenáročný. Stačí vytvořit marinádu a nechat v ní odležet kotlety přes noc. Druhý den stačí kotlety položit na rozpálený gril na cca 5 – 7 minut. Ideální příloha je grilovaná brambora, nebo čerstvá bagetka. Odborníci z Prakulu navíc radí: Před podáváním nechte hotové kotlety asi 5 minut odpočinout v míse vedle grilu a hojně je zalijte extra panenským olivovým olejem.

Dobrou chuť s Velkopopovickým Kozlem!

   
17.07.2013 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [8] chuva007 [*]

    grilování s kozlíkem je super, grilujem u kamaráda na zahradě a zapíjíme KOZLÍKEM

    superkarma: 0 23.07.2013, 23:23:50
  2. avatar
    [7] ondrasek74 [*]

    Jo :-)

    superkarma: 0 17.07.2013, 20:21:59
  3. [6] doginka [*]

    Kozlík je dobrej Sml16

    superkarma: 0 17.07.2013, 17:32:04
  4. avatar
    [5] arminka [*]

    Sml16 grilování bez piva si umím představit, nechutná mi Sml57

    superkarma: 0 17.07.2013, 15:55:19
  5. avatar
    [4] Hanula [*]

    Sml16sem tam si grilování ráda dám, ale každý týden to ne....

    superkarma: 0 17.07.2013, 13:44:15
  6. avatar
    [3] marde [*]

    Grilování nesnášímSml23

    superkarma: 0 17.07.2013, 12:33:15
  7. avatar
    [2] lenig [*]

    griluji ráda i bez kozla nebo Kozla Sml30Sml52Sml30

    superkarma: 0 17.07.2013, 08:54:03
  8. avatar
    [1] RosaGloriaDei [*]

    grilování bez piva si snad ani neumím představit, ani to nemusí být Kozel

    superkarma: 0 17.07.2013, 08:50:54

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme