Domácnost

Grilování pro vegetariány

Zdravím redakci

Posílám dva své oblíbené receptíky, které dělám pro sestru - je totiž vegetariánka :)

Tady jsou:

Lilek na česneku         
 
Potřebujeme 1 lilek, 2 stroužky česneku, pár lístků bazalky, olej, sůl. Oloupaný lilek nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme asi 20 minut vypotit. Připravíme si marinádu z oleje, prolisovaného česneku a jemně nasekané bazalky. Do ní vložíme nakrájený lilek, necháme chvilku odpočinout, poté grilujeme po obou stranách.
Pro nevegetariány - je to dobrá chuťovčička k masu :)

(soutěž 15 – d)
 
Hermelín v alobalu
 
Vezmeme hermelín, olej, grilovací koření a česnek. Olej smícháme s kořením a česnekem (nemusí být), směsí potřeme celé hermelíny a zabalíme do alobalu. Necháme alespoň 1 hod. rozležet. Poté grilujeme na dřevěném uhlí.

Dobrou chuť :)

Jana


Děkujeme za skvělé receptíky :) Nejsem sice vegetarián, ale hned bych si třeba takový hermelín dala.

A co Vy, milé ženy-in? Jaké jsou Vaše oblíbené recepty? Podělte se s námi.

redakce@zena-in.cz


 
 

   
24.07.2006 - Dům a byt - autor: Ivana Kuglerová

Komentáře:

  1. avatar
    [2] Emea [*]

    Určitě ten lilek vyzkouším .

    superkarma: 0 25.07.2006, 07:38:39
  2. [1] lesni.jahudka [*]

    Jsem také vegetariánka a dlouho jsem nemohla přijít na to, co jiného nemasové budu opékat, když ostatní si grilují klobásky, párečky a jiné pochutiny určené, jak já říkám pro "masařky" Pak jsem jednou u známých viděla opékat normální 30% eidam a nevěřila jsem, že by to mohlo dopadnout jinak, než se je jim ten sýr rozteče a spadne. A věřte, dopadlo to úplně jinak. Sýr jim nejen nespadl, ale udělal krásnou zlatavou kůrčičku a vevnitř se nádherně roztavil a byla to pochoutka Začala jsem tuto metodu se sýrem provozovat tedy také a za těch pár let, co si sýr při různých příležitostech opékám, jsem viděla už hodně nevěřícných pohledů, když jsem si jej napichovala na vidlici, ale vzápětí i užaslých tváří, když viděli co se se sýrem stalo. Mám vyzkoušeno, že ne každý sýr zlatavou a křupavou kůrčičku udělá. Některý se začne roztékat ještě dříve, než se začne vytvářet. Chce to vyzkoušet a kdyžtak koupit jiný druh. Důležité je, uříznout si jen kostičku tak 5cmx5cm, aby se dostatečně propekl. Vřele doporučuji zkusit, je to opravdu dobrota!

    superkarma: 0 24.07.2006, 16:05:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme