Diskuze

Grilování na kameni

Máte zkušenosti s grilováním na kameni? Jaký kámen mi doporučujete?

Zdravím vespolek, nedávno jsem četla o grilování na kameni a docela mě to zaujalo. Ačkoliv léto bude za chvíli u konce, přemýšlím, že bych si takový gril pořídila {#sml16}. Nemáte s ním někdo zkušenost? Zajímalo by mě hlavně srovnání s běžným roštem? .. případně můžete napsat i kde jste gril koupili.. přemýšlím, že bych si ho objednala někde na internetu.

15.08.2013 - O jídle a vaření - autor: ivana525

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Příspěvky:

  1. [13] Agulin [*]

    Urcite se to cloveku pak vrati, kdyz ten gril je opravdu na hodne veci, viceucelovi a vydrzi nekolik let.

    superkarma: 0 17.09.2016, 13:52:10
  2. [12] Libule22 [*]

    Jej to ja radeji bych vybirala z lepsich obchodu a do grilu bych se nebala investovat

    superkarma: 0 19.07.2016, 18:16:36
  3. [11] sarkanova [*]

    Tak ja jsem dneska byla v kauflandu a taky jsem ho koupila, tak dneska ho ochutnam na grilovacce, tak vam pak reknu jak chutna :)

    superkarma: 0 30.06.2016, 15:42:31
  4. [10] viky.beckham [*]

    martina.marna — #9 Ahaaa uz jsem to videla, dekuji moc i za odkaz. A da se to teda koupit v kauflandu nevite?

    superkarma: 0 23.06.2016, 12:38:52
  5. [9] martina.marna [*]

    viky.beckham — #8 Ahojky uz jsem to tady psala do diskuze jedne. Poslu odkaz :-) http://www.pivo-konrad.cz/konrad_vejr.html

    1. na komentář reaguje viky.beckham — #10
    superkarma: 0 15.06.2016, 10:21:28
  6. [8] viky.beckham [*]

    Ahoj, prosim nemate nekdo nejake doporuceni na dobre nealko pivo?

    1. na komentář reaguje martina.marna — #9
    superkarma: 0 13.06.2016, 12:43:36
  7. [7] Johanuska [*]

    Nejlepší je pazourek Sml52 Na kámen bych se vykašlala, pořiď si raději nějaký pořádný (třeba mrkni sem http://www.grilovani.cz/grily-weber/), stoprocentně budeš spokojenější ;)

    superkarma: 0 22.10.2015, 20:30:11
  8. [6] Luca22 [*]

    AdelleKos — #4 Tady je článek o plynových grilech a pár tipů na grilování: http://www.dommo.cz/Magazin/Clanky/Plynovy-gril-stavnate-grilovani-v-modernim-pohodli

    superkarma: 0 04.02.2014, 09:29:48
  9. [5] Wgrills.cz [*]

    Zdravím Vás a všechny čtenáře,

    grilování na kameni má určitě své kouzlo, ale také řadu nevýhod. Mezi největší patři, že potravina je v přímém styku s kamenem a ten se samozřejmě teplem odpařuje, je to patrné po několikaletém grilování. Tenhle kontakt zvyšuje riziko vzniku karcinogenů. Oproti tomu klasický plynový gril má zakryté hořáky stříškou a přitom udržuje chuť masa jako při grilování v kotlovém grilu.

    Další nevýhody kamene jsou dlouhá doba nahřívání a nesnadná udržba.

    Já jsem určitě pro bežný rošt, jednak gril zahřejete během 5-10 minut a jednak rošt snadno očistíte kartáčem.

    Jediný kámen se kterým jsem byl spokojený byla himalájská solná deska, ale to už je spíše pro náročnější uživatele.

    superkarma: 0 29.01.2014, 13:29:18
  10. [4] AdelleKos [*]

    Kámen není špatný, ale nějak jsem mu nepřišla na chuť. Nejradši používáme klasický plynový gril, nečoudí, dá se na něm grilovat v podstatě kdykoliv a má nulový odpad. Jestli se nepletu, tak na kamenech hodně grilují v restauracích a mně z nich to jídlo přijde takové neovoněné.

    1. na komentář reaguje Luca22 — #6
    superkarma: 0 09.12.2013, 16:27:45
  11. [3] marcela808 [*]

    Já jsem si grilovací kámen pořídila nedávno. Koupila jsem ho přímo s grilem, abych nemusela řešit jeho nasazení na jiný gril. Váhala jsem mezi žulou a lávou, nakonec jsem si kvůli ceně vzala ten žulový a jsem spokojená. Grilování je určitě zdravější než na roštu. Maso z grilu má v sobě víc šťávy, a dá se dělat i víc potravin - protože vám jen tak nepropadnou mřížkou. Kupovala jsem v e-shopu www.grilmen.cz. Mají tam velkou nabídku a teď na konci léta i slevy, určitě si vyberete.

    superkarma: 0 26.08.2013, 11:40:36
  12. avatar
    [2] borovec [*]

    Pimpa D — #1 my děláme i volská oka na kame6ni.

    superkarma: 0 19.08.2013, 21:38:31
  13. avatar
    [1] Pimpa D [*]

    My si před pár lety nechali uříznout kus žuly v kamenosochařství, je to asi 60x40, máme to položený na žáruvzdorných cihlách(ty jsou volně narovnaný, aby šla měnit výška), pod tím roztopíme  a když je kámen pěkně rozpálenej, potřem ho  olejem a házíme tam maso. Doporučuju prorostlejší a hlídat, rádo se to připaluje, ale jinak lahůdka!Sml67 Jo a topíme pod tím dubem nebo jiným tvrdým dřevem. Chce to vyzkoušet, určitě se vám to zalíbí.Sml58

    1. na komentář reaguje borovec — #2
    superkarma: 0 15.08.2013, 17:08:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme