Vaření

Grilované plněné cukety

grilovaná plněná cuketa

Zajímavé přílohy ke grilovanému masu bývají často tak dobré, že se na maso nakonec zapomene a všichni chtějí raději další nášup grilované zeleniny, pečených brambor nebo křupavých baget. Je to u vás stejné? Nebo maso je to hlavní, co vás na grilu láká?

V poslední době se nám to stává často. Ugrilujeme maso v zajímavé marinádě, ale všichni se perou o plněnou papriku. Splácáme skvělé hamburgery, ale první zmizí netradiční salát z polníčku a jahod, s makovou zálivkou. Ne že by se z nás stávali vegetariáni. Maso je prostě maso a někdy je to už nuda. Ale taková plněná cuketa, do které jsme vyladili božskou náplň? To je nápad!

Co mám na plněné zelenině nejraději, je možnost pohrát si právě s náplní. Díky použitým surovinám může být výsledek pokaždé jiný. Doporučuji si při experimentování psát, jaké dobroty jste smíchali. Protože se velice lehce může stát, že vymyslíte skvělou náplň, kterou nebudete už nikdy schopní zopakovat.

grilované plněné cukety

Suroviny

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g nastrouhaného čedaru
  • 100 g vypeckovaných černých oliv
  • 1 rajče
  • sůl a pepř

Postup

Tvaroh vyklopte z vaničky do misky. Přidejte smetanu a promíchejte.

Olivy nakrájejte na kousky (ideální kolečka), rajče na malé kousky, čedar nastrouhejte nahrubo. Všechny tyto suroviny přidejte do misky ke smetanovému tvarohu.

Promíchejte. Ochutnejte a přidejte sůl s pepřem, podle chuti. Někdy není sůl ani nutná, protože slané jsou olivy i sýr.

Cukety podélně rozkrojte, vydlabejte lžící a naplňte připravenou směsí.

Teď jsou dvě možnosti, co s naplněnými cuketami. Letní varianta je naskládat cukety na gril a ugrilovat. Trvá to chvilku. Hlídejte je a pro grilování raději nedávejte náplně moc velkou vrstvu. Zimní varianta je ještě snadnější. Cukety naskládejte do pekáčku a zapečte v troubě.

Podávejte s masem, jako přílohu nebo klidně jen tak. Protože jsou opravdu velice dobré.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
23.06.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] petruše75 [*]

    u nás cuketa frčí na všechny způsoby...jen ať rostouSml59

    superkarma: 0 23.06.2015, 18:33:38
  2. avatar
    [11] Eva_CZ [*]

    Cukety nezeru. Sml23

    superkarma: 0 23.06.2015, 16:51:35
  3. [10] kotakoj [*]

    Sml22mňam

    superkarma: 0 23.06.2015, 15:15:33
  4. avatar
    [9] delfi.na [*]

    hm .. přebírám recept a určitě brzy vyzkouším

    superkarma: 0 23.06.2015, 10:26:31
  5. [8] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 23.06.2015, 09:19:02
  6. [7] ZdenaZ [*]

    cukety miluji na všemožné způsobySml22

    superkarma: 1 23.06.2015, 08:53:30
  7. avatar
    [6] lenig [*]

    cukety zapékím, ale asi zdravěji...možná...ne tolik sýrů, ale hovězím mletým masem, rajčaty, česnekem...a sýr jen navrch nechám zapéci....Sml22

    superkarma: 0 23.06.2015, 07:30:07
  8. [5] Radi1 [*]

    Na zahrádce mám - už se těšíme.

    superkarma: 1 23.06.2015, 06:57:42
  9. [4] manislava [*]

    miluju grilovane cukety bez ničeho plněné nevímSml80

    superkarma: 0 23.06.2015, 06:47:08
  10. avatar
    [3] Suzanne [*]

    Mám hlad Sml30 Zatím jsem to nezkoušela, ale určitě to doma udělám.

    superkarma: 0 23.06.2015, 06:29:33
  11. avatar
    [2] renda4141 [*]

    Cukety už jsem zapékala a byly moc dobré Sml67

    superkarma: 0 23.06.2015, 06:20:20
  12. [1] dadma [*]

    Cukety mám ráda.Určitě vyzkouším. Já plním cukety lučinou s česnekem.

    superkarma: 0 23.06.2015, 00:21:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme