grilovaná plněná cuketa

Zajímavé přílohy ke grilovanému masu bývají často tak dobré, že se na maso nakonec zapomene a všichni chtějí raději další nášup grilované zeleniny, pečených brambor nebo křupavých baget. Je to u vás stejné? Nebo maso je to hlavní, co vás na grilu láká?

V poslední době se nám to stává často. Ugrilujeme maso v zajímavé marinádě, ale všichni se perou o plněnou papriku. Splácáme skvělé hamburgery, ale první zmizí netradiční salát z polníčku a jahod, s makovou zálivkou. Ne že by se z nás stávali vegetariáni. Maso je prostě maso a někdy je to už nuda. Ale taková plněná cuketa, do které jsme vyladili božskou náplň? To je nápad!

Co mám na plněné zelenině nejraději, je možnost pohrát si právě s náplní. Díky použitým surovinám může být výsledek pokaždé jiný. Doporučuji si při experimentování psát, jaké dobroty jste smíchali. Protože se velice lehce může stát, že vymyslíte skvělou náplň, kterou nebudete už nikdy schopní zopakovat.

grilované plněné cukety

Suroviny

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 150 g nastrouhaného čedaru
  • 100 g vypeckovaných černých oliv
  • 1 rajče
  • sůl a pepř

Postup

Tvaroh vyklopte z vaničky do misky. Přidejte smetanu a promíchejte.

Olivy nakrájejte na kousky (ideální kolečka), rajče na malé kousky, čedar nastrouhejte nahrubo. Všechny tyto suroviny přidejte do misky ke smetanovému tvarohu.

Promíchejte. Ochutnejte a přidejte sůl s pepřem, podle chuti. Někdy není sůl ani nutná, protože slané jsou olivy i sýr.

Cukety podélně rozkrojte, vydlabejte lžící a naplňte připravenou směsí.

Teď jsou dvě možnosti, co s naplněnými cuketami. Letní varianta je naskládat cukety na gril a ugrilovat. Trvá to chvilku. Hlídejte je a pro grilování raději nedávejte náplně moc velkou vrstvu. Zimní varianta je ještě snadnější. Cukety naskládejte do pekáčku a zapečte v troubě.

Podávejte s masem, jako přílohu nebo klidně jen tak. Protože jsou opravdu velice dobré.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama