Grilované cuketové rolky s Lučinou

Lehká a svěží letní pochoutka. To jsou tyto cuketové rolky, do kterých můžete zamotat libovolně ochucenou sýrovou náplň. Zkuste do Lučiny přidat špetku chilli a budete mít pikantní verzi. Vyměňte rozmarýn za bazalku a opět je chuť o trochu jiná.

Milovníci zeleninových jídel zaplesají. Protože tahle cuketa je prostě dokonale dobrá. Její příprava nezabere moc času a určitě okouzlíte každou návštěvu. Cuketu si můžete připravit na venkovním grilu, ale klidně i doma, na elektrickém kontaktním.

Cuketové rolky s Lučinou

Suroviny

  • 3 střední cukety (nebo 2 větší)
  • 3 x 100 g Lučiny
  • 100 g sýra Feta
  • čerstvá petrželka
  • pár lístků rozmarýnu
  • sůl
  • pepřové koření
  • olivový olej

Postup

Omytou cuketu zbavte obou konců a nakrájejte podélně na plátky silné asi půl centimetru až centimetr.

cuketové rolky

Do větší misky nebo talíře dejte asi dvě lžíce olivového oleje a trochu soli. V této směsi z obou stran lehce protáhněte plátky cukety.

Grilovaná cuketa

Cuketu ugrilujte na jakémkoliv grilu, dokud z obou stran nezezlátne. Trvá to asi pět minut, ale záleží na tom, jakou teplotou a na jakém grilu ji připravujete.

náplň do cuketZ Lučiny, Fety a bylinek si připravte směs na plnění. Rozetřete společně dohladka a dochuťte solí, pepřem.pomazánka z LučinyGrilované plátky cukety nechejte vychladnout. Až potom na ně můžete namazat pomazánku z Lučiny.grilované cukety s Lučinou

Srolujte a můžete ihned podávat.grilovaná cuketa

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama