Recept od OTMY, který tu dnes pro vás máme, není určitě pro žádné vegetariány či dietáře. Ale není větší pochoutka, než pečená žebírka! A pokud máte záhrádku, gril a přípravu tohoto jídla spojíte s posezením s rodinou nebo s přáteli, bude chutnat určitě všem – i těm, kteří si maso dopřávají spíše sporadicky!

Grilovaná žebírka

OTMAIngredience na 4-6 porcí:
1,5 kg vepřových žebírek
3 lžíce soli
4 lžíce oleje
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce oregana
6 stroužků česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
½ lžičky mletého nového koření
Barbecue omáčka OTMA GURMÁN od Hamé

Postup přípravy

Koření, rozdrcený česnek a trochu soli dohromady promícháme v oleji a víně. Touto směsí potřeme žebírka a necháme alespoň 2 hodiny marinovat (nejlépe, když maso necháme marinovat přes noc). Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. K těmto žebírkám doporučujeme výbornou Barbecue omáčku OTMA GURMÁN od Hamé a čerstvé bagetky.

Reklama