vepřová panenka v marinádě

Vepřovou panenku připravujeme u nás doma velice rádi nejen při grilování. Jemné maso, které můžeme nechat propečené jen tak lehce dorůžova, se rozplývá na jazyku. Dobře zvolená marináda z něj udělá úplnou hvězdu při grilování.

Grilovat můžete panenku vcelku, nebo nakrájenou na silné plátky. Při krájení na plátky je dobré krájet šikmo, ne rovně.

Suroviny

1 vepřová panenka
med
dijonská hořčice
čerstvý tymián
trocha olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

Panenku si omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

vepřová panenka

Připravíme si snadnou marinádu - smícháme med, hořčici a trochu olivového oleje. Poměr záleží na vaší chuti. Někomu bude chutnat marináda více medová, někdo dá medu jen trošičku a bude si užívat chuti pikantní hořčice. Vše završíme čerstvými tymiánovými lístky.

vepřová panenka v hořčičné marinádě

Panenku necháme v lednici do druhé dne a s chutí grilujeme.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama