grilované krkovičky

Suroviny

4 plátky vepřové krkovičky
5 lžic oleje
5 lžic sladké chilli omáčky
šťáva z 1 pomeranče
1 lžičky nastrouhané pomerančové kůry (z omytého, chemicky neošetřeného pomeranče)
2 stroužky česneku
sůl podle chuti
1 lžička pomerančového pepře (směs pomerančové kůry a pepře)

Postup

Maso mírně naklepeme, stačí hřbetem ruky. Ingredience na marinádu smícháme v plastikovém sáčku, přihodíme i zbytky vymačkaného pomeranče.
Do sáčku přidáme maso, pořádně promneme a necháme uležet v lednici, nejlépe přes noc.
Po pořádném odpočinku dáme maso na gril a při grilování potíráme marinádou. Doba grilování se může lišit podle druhu masa. Krkovičkám stačí čtyři minuty z každé strany.

Na Beaute blogu najdete nejen tento recept, ale i zajímavé tipy na grilování.

Dobrou chuť přeje Beaute.

lupa

Reklama