Vaření

Grilovací marinády a fazolové lusky

grilování

Další tipy na vaše letní grilování. Využijte krásného počasí a pochutnávejte si na obědech i večeřích pod širým nebem. Grilované maso, chutný čerstvý salát a oblíbené fazolové lusky s anglickou slaninou.

Dochází vám nápady na grilování? Tak vyzkoušejte ty naše! Jsou snadné a moc dobré. Tentokrát jsme nakládali krůtí prsa a vepřovou krkovičku. Jako přílohu jsme podávali fazolové lusky s anglickou slaninou, pečená rajčata, brambory ve slupce a různé dipy.

Salát s mozzarelou a salát se sušenými rajčaty

Na saláty můžete použít mix listových salátů - nám tentokrát posloužil červený a zelený lollo a také salát dubáček. Mix těchto salátů jsem rozdělila do dvou velkých salátových mís a dochutila každý jinak.

První salát – s mozzarellou, dostal zálivku z bílého octa z hroznů, lehce osolenou, opepřenou a doplněnou olejem z vlašských ořechů.

Druhý salát – se sušenými rajčaty ve slunečnicovém oleji a sýrem Montassio. Zálivku jsem umíchala ze slunečnicového oleje, ve kterém byla naložena rajčata a z balzamikového octa. Ochutit stačilo jen špetkou soli a troškou medu.

grilování

Příloha – stačí obyčejné neloupané brambory

Zamilovali jsme se do nových, neloupaných brambor, které se dají připravit na několik způsobů. Tentokrát jsme je uvařili do měkka, rozplácli a dali ugrilovat, jen lehce osolené. Grilovali jsme na kameni, takže se částečně ochutily marinádou z masa. Výborné!

K bramborám můžete připravit různé studené omáčky - dipy. Výborná je směs zakysané smetany, česneku, soli, pepře a jarní cibulky. Nebo rozmixovaná rajčata ochucená solí, pepřem, bazalkou a olivovým olejem.

Grilovaná rajčata

Tak snadné! Rajčata stačí podélně rozpůlit a dát z obou stran ugrilovat. Ochutit solí, pepřem, trochou bazalky a zakápnout olivovým olejem. Mňam!!!

Pomerančová marináda na krůtí maso

  • 2 pomeranče
  • slunečnicový olej
  • jarní cibulka

Suroviny na marinádu smíchejte a naložte do ní maso na 24 hodin. Před grilování posolte.

Fazolové lusky s anglickou slaninou

  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 500 g čerstvých fazolových lusků
  • trocha slunečnicového oleje

Lusky dejte vařit do vroucí osolené vody, na 5 minut. Sceďte, dejte do hrnce a zalijte ledovou vodou, aby neztratily svou zelenou barvu. Opět sceďte.

Ve velké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a anglickou slaninu. Přidejte lusky a opékejte asi pět minut. Ohřívat potom můžete na grilu.

Krásné grilování přeje Elly.

Čtěte také

   
06.08.2015 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] RenataMor [*]

    mňam

    superkarma: 0 06.08.2015, 21:23:59
  2. [5] gazdina [*]

    Jej, to je fajn...

    superkarma: 0 06.08.2015, 18:10:35
  3. [4] manislava [*]

    Sml59

    superkarma: 0 06.08.2015, 15:06:33
  4. avatar
    [3] vopis [*]

    Hanula — #1také tato kombinace patří mezi naše oblíbené Sml67

    superkarma: 0 06.08.2015, 14:57:24
  5. [2] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 06.08.2015, 10:34:23
  6. avatar
    [1] Hanula [*]

    Sml16fazolové lusky s anglickou slaninou dělám často - posypu je ještě strouhaným sýrem

    1. na komentář reaguje vopis — #3
    superkarma: 0 06.08.2015, 09:30:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme