Vaření

Gourmet Festival 2015 v Mikulově: Moravská kuchyně a moravská vína. Co víc si přát?

Od 4. června do 7. června 2015 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již šestý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. Podávaná jídla 6. ročník festivalu budou připomínkou napoleonských válek na Moravě.

mikulov

Od 4. června do 7. června 2015 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již šestý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. Podávaná jídla 6. ročník festivalu budou připomínkou napoleonských válek na Moravě. Napoleon sám v Mikulově pobýval v prosinci 1805 při přípravě mírové smlouvy po slavné bitvě u Slavkova. V salonku mikulovského zámku, společně s vyjednavači, poobědval své oblíbené jídlo kohouta na víně. Také jeho vojáci po vítězné bitvě velkolepě slavili a plnými doušky si užívali dary Jižní Moravy.

mikulovPřipravovaná menu jsou inspirována kuchyní zúčastněných stran bitvy (Francie, Rakousko-Uhersko, Rusko. Ve vyhlášených restauracích magického vinařskéhoměsta se budou opět servírovat lahůdky, které připraví špičkoví kuchaři z národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů. Novinkou letošního ročníku je také rozšíření degustačních míst o restauraci Sojka a restauraci na Kozím hrádku.

Restaurace na Kozím hrádku bude vytvořena speciálně pro hosty festivalu na vrcholu Kozího vrchu. Zde byla v 15. století vybudována dvoupatrová dělostřelecká věž s ochozem. Toto pozdně gotické předsunuté opevnění s výhledem na celý Mikulov představí další úžasnou scenérii. Festival se snaží objevovat a nalézat novou identitu jihomoravské tradiční kuchyně. Díky spolupráci s Národním týmem kuchařů a cukrářů ČR je každý rok nastavena laťka gastronomické úrovně festivalu velmi vysoko. Sázka na kvalitu a čerstvé lokální suroviny představuje jedinou správnou cestu, jak gastronomicky pozvednout celý region.

Přípravu jídel podávaných během festivalu mají na starosti členové Národního týmu kuchařů a cukrářů České republiky. Jan Horký, Martin Svatek, Miroslav Husák, Petr Vlásek, Jaroslav Kozdělka, Patrik Bečvář a Radek David. Festivalové menu bude vedle již zmíněné restaurace Sojka a restaurace na Kozím hrádku nabízet pět dalších mikulovských restaurací - Hotel Marcinčák, Hotel Maroli, Zámecká restaurace, restaurace Aquarium Relax a rybí restaurace U lomu Mariánský mlýn.

pozvanka

Další informace o 6. ročníku MIKULOV GOURMET FESTIVALU najdete na stránkách www.mgfest.cz.

   
15.05.2015 - Gastronomie - autor: (red)

Komentáře:

  1. [1] Petoul [*]

    Kdo nebyl v Mikulově, jako by nebyl. Je tam fakt nádherně!!!

    superkarma: 0 17.05.2015, 09:37:21

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme