gnocchi s kukuřicí a cherry rajčaty

Gnocchi. Je parádní mít je vždycky po ruce, v lednici. Protože jsou geniální základ pro mnoho různých jídel. Základ stejný, výsledek pokaždé úplně jiný. Nikdy se nebudete nudit.

Kdysi dávno jsem gnocchi připravovala podle návodu na obalu. Uvařit v osolené vodě. Byly mazlavé, lehce oslizlé a ne až tak dobré. Jenže jsem objevila nový způsob přípravy. Rovnou z obalu je vhodím na rozehřátou pánev, kde je opékám, a tím pádem jsou za chvíli ohřáté a hotové.

Spolu s dalšími surovinami se ohřejí, chutě se propojí a vy máte za pár minut jídlo na stole. Tradáááá...

Suroviny

  • 1 balení gnocchi (500 g)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g kvalitní šunky
  • 150 g nivy
  • 1 malá plechovka kukuřice (cca 200 g)
  • 200 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • troška oleje

Postup

Připravte si velkou a hlubokou pánev. Na ni dejte maličko oleje.

gnocchi

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a rozdělte na dvě části - bílou a zelenou.

Bílou část vhoďte na pánev s olejem. Hned přidejte gnocchi rovnou ze sáčku. Opékejte asi pět až deset minut. Gnocchi změknou a začnou se opékat do křupava, dozlatova.

Právě teď je ideální chvíle na to, abyste vhodili do pánve téměř všechny zbývající surovin: zelené části cibule, rajčata nakrájená na poloviny nebo čtvrtiny, kukuřici, nakrájenou šunku. Promíchejte a opékejte dalších pět minut.

Poslední surovina - nadrobená niva - přijde do pánvičky právě teď. Ještě asi dvě minuty míchejte, niva se částečně rozpustí.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také  

Reklama