Vaření

Gnocchi s nivou a kukuřicí

gnocchi s kukuřicí a cherry rajčaty

Gnocchi. Je parádní mít je vždycky po ruce, v lednici. Protože jsou geniální základ pro mnoho různých jídel. Základ stejný, výsledek pokaždé úplně jiný. Nikdy se nebudete nudit.

Kdysi dávno jsem gnocchi připravovala podle návodu na obalu. Uvařit v osolené vodě. Byly mazlavé, lehce oslizlé a ne až tak dobré. Jenže jsem objevila nový způsob přípravy. Rovnou z obalu je vhodím na rozehřátou pánev, kde je opékám, a tím pádem jsou za chvíli ohřáté a hotové.

Spolu s dalšími surovinami se ohřejí, chutě se propojí a vy máte za pár minut jídlo na stole. Tradáááá...

Suroviny

  • 1 balení gnocchi (500 g)
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 g kvalitní šunky
  • 150 g nivy
  • 1 malá plechovka kukuřice (cca 200 g)
  • 200 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • troška oleje

Postup

Připravte si velkou a hlubokou pánev. Na ni dejte maličko oleje.

gnocchi

Jarní cibulku nakrájejte na kolečka a rozdělte na dvě části - bílou a zelenou.

Bílou část vhoďte na pánev s olejem. Hned přidejte gnocchi rovnou ze sáčku. Opékejte asi pět až deset minut. Gnocchi změknou a začnou se opékat do křupava, dozlatova.

Právě teď je ideální chvíle na to, abyste vhodili do pánve téměř všechny zbývající surovin: zelené části cibule, rajčata nakrájená na poloviny nebo čtvrtiny, kukuřici, nakrájenou šunku. Promíchejte a opékejte dalších pět minut.

Poslední surovina - nadrobená niva - přijde do pánvičky právě teď. Ještě asi dvě minuty míchejte, niva se částečně rozpustí.

Ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také  

   
21.07.2015 - Těstoviny a rýže - autor: elly

Komentáře:

  1. [18] Leena [*]

    Recept jsem ozkoušela a restovaný gnocchi jsou fakt dobrý!

    Ze začátku jsem se bála, že budou vevnitř tvrdý, ale než zezlátly, byly hotový. Ale radši jse, je dělala zvlášť a nakonec smíchala s ostatníma ingrediencema.

    superkarma: 0 26.07.2015, 23:41:10
  2. avatar
    [17] Májík [*]

    gerda — #13 no jo, když u nás ale nikdy nezbydou, to bych se těch opečených nedočkala Sml30

    superkarma: 0 21.07.2015, 20:42:54
  3. [16] Breberka456 [*]

    dala bych si hned !

    superkarma: 0 21.07.2015, 20:26:15
  4. [15] myska1 [*]

    gnocchi mám moc ráda...................

    superkarma: 0 21.07.2015, 17:19:09
  5. avatar
    [14] AnteaX [*]

    Tak gnocchi dělat přímo na pánvi, to je super nápadSml67 VyzkoušímSml59

    superkarma: 0 21.07.2015, 16:55:34
  6. avatar
    [13] gerda [*]

    Májík — #11tak já to dělám tak, že napřed jdou čerstvé vařené noky s něčím a až když zbudou, pak jsou opékané. Jídelníček musí být pestrý!Sml30

    1. na komentář reaguje Májík — #17
    superkarma: 0 21.07.2015, 16:35:41
  7. avatar
    [12] gerda [*]

    dadma — #10kdyby to bylo s rajčatama, stálo by to o padesát kaček míň.Sml57 Úroveň, vole, nééé????Sml24Sml52

    superkarma: 0 21.07.2015, 16:34:34
  8. avatar
    [11] Májík [*]

    tak gnocchi už místo vaření opékám na pánvi delší dobu, je to o hodně chutnější a přiznávám se, že je teda doma nedělám, ale poctivě kupuju Sml30

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    superkarma: 0 21.07.2015, 15:27:17
  9. [10] dadma [*]

    Je to fakt jsou to noky,ale v obchodě to prodávají jako gnocchi.(já kupuji italské v Penny marketu) ,jednou jsem je koupila v Globusu a ty mě nechutnaly.To samé je nad výběrem pizzy . Nevím proč na jídelní lídtek píší s tomaty? Proč to v Čechách nemohou být rajská jablíčka? Navíc tomaty (jak je jednotné číslo,tomato?) jsou anglický výraz,tak když už ,tak by měli na italskou pizzu napsat pomodori.Tomaty jsou stejná blbost ,asi jako cereálie,česky jsou to obiloviny. Ale asi to má lepší zvuk ,nevím? Myslím, že bychom takových věcí objevili víc.

    1. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 21.07.2015, 15:19:39
  10. avatar
    [9] medulka [*]

    to vypadá hodně dobře, mňam Sml67

    superkarma: 0 21.07.2015, 11:24:39
  11. avatar
    [8] renda4141 [*]

    gerda — #4 Já už se ani nedivim...když se podívám do ledničky...a do špajzu Sml30

    superkarma: 0 21.07.2015, 11:13:00
  12. [7] bobani [*]

    a je to tu zas - gnocchi - jako by to nemohly být české noky . a smoothie a level a redy atd . kde žijeme ? v česku nebo v Anglii ? to je nějaká nová móda nebo si určití lidé připadají důležitější a chytřejší ?

    superkarma: 1 21.07.2015, 10:21:37
  13. [6] ZdenaZ [*]

    gnochi mám rádaSml67

    superkarma: 0 21.07.2015, 09:14:04
  14. [5] assaly [*]

    gnochi miluju a nivu taky Sml67

    superkarma: 0 21.07.2015, 06:48:08
  15. avatar
    [4] gerda [*]

    Babička tomu říkala "nokrlata" a mívali jsme je pomíchané s vajíčkama a k tomu vždycky listový zelený salát ze zahrady. Žádná dieta ani s těmi vajíčky, natož s NivouSml30 Pak se divím, kde se mi nabraly ty oblblé tvarySml57

    1. na komentář reaguje renda4141 — #8
    superkarma: 0 21.07.2015, 06:40:34
  16. avatar
    [3] renda4141 [*]

    Jo.. tak to by mi chutnalo. Mám ráda všechno s nivou Sml16. Ale noky bych taky rozhodně nekupovala. Nikdy žádné polotovary nekupuji. Neni to nic složitého si je udělat sama doma. Sml16

    superkarma: 0 21.07.2015, 06:25:02
  17. avatar
    [2] gerda [*]

    Já bych to ani nekupovala, udělat noky není nic těžkého a je to přece jenom čerstvé, domácí.

    superkarma: 0 21.07.2015, 05:40:31
  18. avatar
    [1] Eva_CZ [*]

    Sml67 Jo. Proc ne?

    superkarma: 0 21.07.2015, 03:41:10

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme