Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi bazalku? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Gnocchi s bazalkovou strouhankou

bazapro 4 osoby

příprava 20 minut

  • 700 g bramborových gnocchi
  • 1 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
  • 1 kelímek ricotty
  • sůl

Bazalková strouhanka:

  • 2 toasty (40 g)
  • 20 lístků bazalky
  • 8 lžic olivového oleje
  • 20 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžička kůry z dobře očištěného citronu
  • sůl

Toasty nakrájejte na kostky, přidejte lístky bazalky a v sekací nádobě tyčového mixéru nebo robotu nasekejte na jemno (držte spoušť 30 sekund až 1 minutu). Na pánvi rozehřejte olivový olej a opražte na něm nasekané toasty s bazalkou. Jakmile strouhanka zezlátne, přesypte ji do misky, smíchejte s parmezánem a citronovou kůrou a osolte.

Gnocchi vsypte do vroucí vody, vařte při mírné teplotě asi 3 minuty (než vyplavou na povrch) a sceďte. Omáčku Dolmio prohřejte v kastrolku spolu s ricottou. Omáčku rozdělte do hlubokých talířů, přidejte gnocchi a posypte bazalkovou strouhankou.

baza

Reklama