Rodina

Gerda: Vařím stylem „co dům dá!“

Nejsem vůbec vybíravá, sním naprosto všecko jedlé a dobře připravené, s výjimkou mořských plodů, které se mi zkrátka jenom nelíbí. Umírat hlady, zbaštím snad i ty plody:) Odmalinka jsem byla dávána za příklad všem neduživým dětičkám kolem, jak pěkně jím, jak pěkně vypadám....ovšem následky si nesu doteď, i když vím, že mám robustní kostru, přece jen se nezdržím úžasu, jak může někdo vypadat tak křehce, jako třeba J. Foster v Anně a králi, to považuju za filmařský trik, tolik v pase jsem snad neměla ani v kolébce! Ale zpět k vaření. Ačkoliv kupuju kdejakou zajímavou kuchařku kvůli inspiraci a zajímavé četbě, jídla dělám z hlavy a podle toho, co mám právě doma.

Dnes bych vás mohla pozvat na polévku ze žlutého hrášku se smaženou cibulkou a máslovou jíškou, ovšem druhé jídlo možná nikdo nezná, protože mi napadlo dnes přesně v 10.00, kdy jsem váhala mezi fazolkou na smetaně a NĚČÍM z té zelené fazolky. Omáčka s fazolkou byla nedávno, vynalezla jsem tedy nákyp, a není vůbec špatný.

Zelenou fazolku jsem osmažila na cibulce a s trochou vody dusila do poloměkka. Bokem jsem si ušlehala 4 žloutky s dětskou krupičkou tak, aby to bylo pěkně tekuté. Nastrouhala jsem sýr, co byl v ledničce, dnes jsem tam měla Nivu - já vím, lepší by byl nějaký jemnější, ale co už - ušlehala bílky a pak jen všecko smíchala a nandala do pekáčku vysypaného strouhankou. Zapekla jsem to do růžova, mezitím se mi uvařily nové brambory, na talíři s pokrájeným rajčetem to vypadalo docela hezky a dobré je to taky! Vařím prostě stylem "co dům dá" a zatím mi to vychází. Hlavně, ať je konečně dost zeleniny a ovoce, protože jak je horko, vůbec nemusím jíst maso.

Zdravím všechny kuchařinky a přeju dobré chutnání:)

Gerda

pozn. red.: text nebyl redakčně upraven


Dnešním tématem jsou

VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!

Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!

Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...

Pište mi na redakce@zena-in.cz

předmět JÍIDLO

Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!

prostirani

   
22.06.2010 - Rodina - autor: Linda Wimmerová

Komentáře:

  1. avatar
    [9] gerda [*]

    mio — #8 á, tak to je závažný důvod, jak je nějaké zdravotní omezení, člověk musí vařit obezřetně.

    superkarma: 0 22.06.2010, 15:54:51
  2. avatar
    [8] mio [*]

    gerda — #7 nene, mám bezlepkovou dietu - žádné obiloviny..

    1. na komentář reaguje gerda — #9
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:49:57
  3. avatar
    [7] gerda [*]

    mio — #5 nemůžeš ze zdravotních důvodů anebo jsi jenom mlsná?Sml57Sml30

    1. na komentář reaguje mio — #8
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:47:14
  4. avatar
    [6] gerda [*]

    enka1 — #4 z ovesných vloček jde dělat spousta vynikajících věcí, jéje! Třeba karbenátky. Jak jsou ve špajzu základní suroviny, vlastně se dá vařit bez nakupování, stačí, když teče voda na mytí nádobíSml52

    superkarma: 0 22.06.2010, 15:45:50
  5. avatar
    [5] mio [*]

    enka1 — #4 no vida, ale ty já zrovna nemůžuSml15 - nedá se nic dělat, zůstanu u klasikySml54

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:38:03
  6. avatar
    [4] enka1 [*]

    mio — #3 gerda — #2 Výborná věc,takhle mě jednou napadla sekaná z ovesných vloček

    1. na komentář reaguje mio — #5
    2. na komentář reaguje gerda — #6
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:35:56
  7. avatar
    [3] mio [*]

    gerda — #2 to známSml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #4
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:26:39
  8. avatar
    [2] gerda [*]

    mio — #1 to víš, člověk je někdy líný vylézt z baráku na nákup, tak improvizujeSml30

    1. na komentář reaguje mio — #3
    2. na komentář reaguje enka1 — #4
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:25:43
  9. avatar
    [1] mio [*]

    Tenhle styl vaření je u nás taky dost často potřebaSml22

    Takhle upravit fazolky by mě teda asi fakt nenapadlo, jsi opravdu nápaditá!Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #2
    superkarma: 0 22.06.2010, 15:24:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme