Vaření

Francouzské toasty: Snídaně na líný víkend

francouzské toasty

Máte rádi víkendy, kdy nikam nespěcháte a můžete si tak užít klidnou snídani? Zkuste si připravit oblíbené francouzské toasty. Sladké probuzení se šálkem kávy a čerstvým ovocem, vás skvěle naladí.

Francouzské toasty jsou velice jednoduché a rychlé. Na jejich přípravu můžete použít světlý i tmavý toastový chléb, ale také briošku nebo vánočku. S těmi bude výsledek ještě lepší. Navíc můžete použít nejen čerstvé pečivo, ale zužitkovat i starší kousky. Takže úsporný recept.

Základem pro obalení bývá vajíčko a smetana nebo mléko. Tento základ můžete ještě ochutit třeba vanilkou, rumem, vodou z pomerančových květů, nastrouhanou citronovou kůrou, špetkou skořice nebo muškátového oříšku.

Suroviny

  • 12 plátků toastového chleba nebo vánočky
  • 4 vejce
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • špetka vanilky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • ghí na smažení

Postup

V hlubokém talíři nebo širší misce rozšlehejte vajíčka a smetanu. Ochuťte vanilkou a cukrem. Důkladně rozmíchejte. Já jsem použila místo vanilky a cukru speciální vanilkový cukr, který jsem si dovezla z Francie.

francouzské toasty

V pánvičce s nepřilnavým povrchem si rozehřejte ghí. Plátky chleba nebo vánočky obalujte ve vajíčku se smetanou a smažte v rozpáleném tuku. Z obou stran pěkně dozlatova. Až jsou toasty hotové, dejte je na talíř s papírovou utěrkou, která odsaje přebytečný tuk.

Podávejte teplé s rozličnými přílohami.

francouzské toasty

Skvělé je všechno možné čerstvé ovoce, kopeček zakysané smetany, šlehačka, čokoláda, Nutella, burákové máslo, javorový sirup, tvaroh, džem. Fantazii se meze nekladou a vy si vyberte to, co máte ke sladké snídani nejraději. Francouzské toasty můžete ještě posypat skořicí, čerstvou nasekanou meduňkou nebo vanilkovým cukrem.

francouzské toasty

Dobrou chuť přeje Elly.

Snídaňové tipy na našem magazínu

mug cake

kovbojská snídaně

jáhlová kaše s ostružinami a lískovými ořechy

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
25.10.2016 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [19] cilani [*]

    Suzanne — #18aha, tak díky za vyvedení z omylu.. Sml16

    superkarma: 0 01.11.2016, 13:29:08
  2. avatar
    [18] Suzanne [*]

    cilani — #16 kobližka — #17 Je to opravdu "jen" přepuštěné máslo Sml22

    1. na komentář reaguje cilani — #19
    superkarma: 0 25.10.2016, 23:56:20
  3. avatar
    [17] kobližka [*]

    cilani — #16 To nevadí,já to stejně dělat nebudu Sml33

    1. na komentář reaguje Suzanne — #18
    superkarma: 1 25.10.2016, 17:14:15
  4. [16] cilani [*]

    cilani — #15ale fakt si nejsem jistá..

    1. na komentář reaguje kobližka — #17
    2. na komentář reaguje Suzanne — #18
    superkarma: 0 25.10.2016, 15:31:21
  5. [15] cilani [*]

    kobližka — #5myslím, že ghí je trochu složitější, než přepuštěné máslo.. ono se to dělá pár hodin.

    1. na komentář reaguje cilani — #16
    superkarma: 0 25.10.2016, 15:29:40
  6. avatar
    [14] gerda [*]

    Dostala jsem hlad. Jdu si namazat chleba. Máslem.

    superkarma: 0 25.10.2016, 15:27:57
  7. avatar
    [13] Mariena47 [*]

    Termín ghí znám,ale mám radši tousty opečené nasucho.mírně potřené máslem a pokapané javorovým sirupem.Je to lacinější a celkem i míň kalorií.

    superkarma: 0 25.10.2016, 15:18:02
  8. avatar
    [12] kobližka [*]

    peetrax — #11 To musím jenom potvrdit Sml33 Při výrobě ghí si budu připadat přinejmenším jako kuchař ve 4* hotelu,ale když budu přepouštět máslo,tak budu jako Magdalena Dobromila Sml30

    superkarma: 1 25.10.2016, 14:22:43
  9. avatar
    [11] peetrax [*]

    kobližka — #9 na netu se dá narazit na termit jako třeba "výroba ghí". Nezní to líp, když vyrábíš ghí, než že děláš přepuštěné máslo? Sml32

    1. na komentář reaguje kobližka — #12
    superkarma: 0 25.10.2016, 13:36:30
  10. avatar
    [10] JaninkaCh [*]

    kobližka — #9nebudu se hádat. Já jsem amatérka, vařím jen pro rodinu, vaření mě baví, ráda vařím zdravě, ghí znám už několik let. A to mám k profesionálním zájmu o vaření daleko.

    superkarma: 0 25.10.2016, 12:43:41
  11. avatar
    [9] kobližka [*]

    JaninkaCh — #8 No jasně,ovšem ne každý se o vaření zajímá skoro profesionálně,jsou i lidi,kteří si přečtou recept,zdá se jim zajímavý a nechtějí hledat na googlu,cizí "termity" Sml16

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #10
    2. na komentář reaguje peetrax — #11
    superkarma: 2 25.10.2016, 12:28:03
  12. avatar
    [8] JaninkaCh [*]

    alenabl — #7 kobližka — #5ghí je v dnešní době běžný termín z kuchyně. Kdo se ovaření zajímá, tak se s ním setkal. Hlavně o zdravější vaření.

    1. na komentář reaguje kobližka — #9
    superkarma: 0 25.10.2016, 12:14:51
  13. [7] alenabl [*]

    taky slyším ghí prvně - to nevím, že je to přepuštěné máslo. Ghí zní asi honosnějiSml23

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #8
    superkarma: 0 25.10.2016, 12:03:32
  14. [6] Nikar [*]

    No, připomíná mi to obyčejný náš chleba ve vajíčku (až na to, že je to slazené), k tomu si ale spíš dáme tu cibuli a hořčici než nutelu s banánem. No, třeba je to dobré, až nebudu držet dietku, asi to vyzkouším Sml16

    superkarma: 0 25.10.2016, 10:45:07
  15. avatar
    [5] kobližka [*]

    Pavla_b — #3 Tak snad to šlo říci i česky Sml24

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #8
    2. na komentář reaguje cilani — #15
    superkarma: 2 25.10.2016, 10:23:49
  16. [4] knihovna [*]

    Radši toasty na sucho opečené v toastovači.

    superkarma: 0 25.10.2016, 10:19:18
  17. [3] Pavla_b [*]

    funnka — #2 Přepuštěné máslo Sml80

    1. na komentář reaguje kobližka — #5
    superkarma: 1 25.10.2016, 08:38:27
  18. [2] funnka [*]

    To je zas recept.Nevím co je ghí.

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #3
    superkarma: 1 25.10.2016, 08:36:36
  19. [1] bobani [*]

    tousty mám ráda

    superkarma: 0 25.10.2016, 08:33:01

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme