Vaření

Francouzské toasty s levandulovým cukrem

levandulový cukr

Snadné věci bývají často ty nejlepší. Z francouzských toastů budete nadšení. Nejen když s nimi odstartujete den, ale také když si je připravíte jako letní svačinku nebo sladký a voňavý pamlsek. Chcete je ještě vylepšit? Použijte domácí levandulový cukr.

Před časem jsme tuhle dobrotu připravovaly v pořadu Dobré ráno s Českou televizí. Připravily jsme jich hromadu a jen se po nich zaprášilo. Jasný důkaz toho, že s nimi zabodujete i u vás doma.

francouzské toasty

Suroviny

  • 2 velká vejce
  • 60 ml smetany
  • 2 lžíce rumu
  • 4 plátky bílého chleba, briošky nebo vánočky
  • 25 g másla
  • 50 gramů cukru krupice
  • levandulový cukr

Postup

Vejce rozšleháme se smetanou a rumem.

Chleba necháme chvilku namočený ve vajíčku. Pomažeme máslem a hodíme do grilu, nebo na pánev.

Po vytažení obalíme ve směsi krupicového a levandulového cukru.

levandule

Jak si připravíte domácí levandulový cukr?

Je to snadné. Natrháte si kytičky levandule, ze kterých stáhnete jednotlivé malé fialové kvítečky. Promícháte s trochou obyčejného cukru krupice a necháte do druhého dne. Cukr velice rychle natáhne levandulovou vůni. Pokud chcete cukr uchovat déle, přimíchejte do něj květy, které jsou už usušené. Jinak vám může začít místo vůně páchnout a plesnivět.

Dobrou chuť přejí Bohyně kuchyně.

Čtěte také

   
20.07.2015 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] pinokio [*]

    Včera jsem dělala limonádu z levandule.Výborná.Cukr taky zkusím.

    superkarma: 0 20.07.2015, 18:23:09
  2. [9] myska1 [*]

    jéééééééé to musí být dobrota.........Sml16

    superkarma: 0 20.07.2015, 16:45:05
  3. avatar
    [8] kobližka [*]

    raddre — #6 Nejsi sama,je nás několik Sml30 mě ta "vůně připadá jako zatuchlina.Takže Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 20.07.2015, 13:46:36
  4. [7] Keltka [*]

    murat — #5 levandulový likér a zmrzlinu neznám, ale levandulová sůl-tak to musím vyzkoušet, zní to moc dobře :-))

    superkarma: 0 20.07.2015, 13:06:35
  5. avatar
    [6] raddre [*]

    jediná květina, kterou nemusím, její vůně dohání k šílenství

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 2 20.07.2015, 10:57:20
  6. [5] murat [*]

    přivezla jsem si z provence levandulovou sůl a nemá chybu. stejně tak jako levandulový med, likér, čokoláda, zmrzlina... Sml67Sml29

    1. na komentář reaguje Keltka — #7
    superkarma: 0 20.07.2015, 10:40:32
  7. [4] Breberka456 [*]

    levadule je výborná třeba v čokoládě

    superkarma: 0 20.07.2015, 09:59:45
  8. avatar
    [3] delfi.na [*]

    Sušenou levanduli používám na odpuzení molů. Sml16

    superkarma: 0 20.07.2015, 09:52:39
  9. avatar
    [2] medulka [*]

    levandule je u mě spojená s kosmetikou, mám pleťový krém s levandulí, v jídle si to nějak neumím představit... to samé jako aloe vera - v ničem mi nechutná, ta chuť mi přijde divná...

    superkarma: 1 20.07.2015, 09:47:29
  10. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Mmmmm....levandulovej cukr...už jen jak to zní Sml16. Ale já cukr nesmím Sml15Sml15Sml15

    superkarma: 0 20.07.2015, 05:53:45

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme