levandulový cukr

Snadné věci bývají často ty nejlepší. Z francouzských toastů budete nadšení. Nejen když s nimi odstartujete den, ale také když si je připravíte jako letní svačinku nebo sladký a voňavý pamlsek. Chcete je ještě vylepšit? Použijte domácí levandulový cukr.

Před časem jsme tuhle dobrotu připravovaly v pořadu Dobré ráno s Českou televizí. Připravily jsme jich hromadu a jen se po nich zaprášilo. Jasný důkaz toho, že s nimi zabodujete i u vás doma.

francouzské toasty

Suroviny

  • 2 velká vejce
  • 60 ml smetany
  • 2 lžíce rumu
  • 4 plátky bílého chleba, briošky nebo vánočky
  • 25 g másla
  • 50 gramů cukru krupice
  • levandulový cukr

Postup

Vejce rozšleháme se smetanou a rumem.

Chleba necháme chvilku namočený ve vajíčku. Pomažeme máslem a hodíme do grilu, nebo na pánev.

Po vytažení obalíme ve směsi krupicového a levandulového cukru.

levandule

Jak si připravíte domácí levandulový cukr?

Je to snadné. Natrháte si kytičky levandule, ze kterých stáhnete jednotlivé malé fialové kvítečky. Promícháte s trochou obyčejného cukru krupice a necháte do druhého dne. Cukr velice rychle natáhne levandulovou vůni. Pokud chcete cukr uchovat déle, přimíchejte do něj květy, které jsou už usušené. Jinak vám může začít místo vůně páchnout a plesnivět.

Dobrou chuť přejí Bohyně kuchyně.

Čtěte také

Reklama