Vaření

Francouzská brasserie La Gare mění šéfkuchaře a menu

Boudin noir v domácí briošce, obměněné menu a nový kuchař. Změn ve francouzské brasserie La Gare v centru Prahy je víc než dost. A budou bavit každého. Mladý kuchař Jan Kvasnička přináší do zaběhlého podniku svěží vítr a mnohaleté zkušenosti ze zahraničí. Hosté se tak mohou těšit na nové i osvědčené francouzské speciality.

fotoOdborná stáž v Německu, luxusní australské restaurace, přední místa na zahraničních soutěžích, a především renomované tuzemské podniky. Životopis mladého kuchaře Jana Kvasničky je impozantní. Od listopadu loňského roku obohacuje svým uměním populární francouzskou brasserii v centru Prahy. „Majitel La Gare za mnou chodíval na jídlo do bývalé práce. Když z restaurace odcházel můj předchůdce Roman Dolejš, tak mi majitel zavolal s nabídkou práce u něj a já souhlasil,“ vypráví Jan Kvasnička.

Cesta přes celý svět

Kuchařská pouť Jana Kvasničky začala v Austrálii. Jeho talent vyvrcholil v luxusní restauraci Forty One umístěné ve 41. patře mrakodrapu v Sydney. „Jako student jsem mohl v Austrálii pracovat pouze 20 hodin týdně. V době, kdy zde probíhalo sčítání daní, hrozilo, že se přijde na moje přesčasy. V tom případě by nejspíše přišlo vyhoštění. Raději jsem tedy ze země odletěl,“ popisuje Jan Kvasnička.

Po návratu domů přišla angažmá ve známých pražských podnicích jako Zdeněk Oyster Bar, Kampa Park, Villa Richter nebo francouzská restaurace Obecního domu. Po odborné stáži v restauraci Aqua ve Wolfsburgu ho oslovila dejvická AvantGarde.

Nové i staré speciality v La Gare

kachna

„Naší největší specialitou zůstává presovaná kachna Caneton à la rouennaise, která se ve Francii tradičně připravuje již od 19. století. Novinkou na našem lístku je Boudin noir v domácní briošce s grilovaným jablkem a jablečnou majonézou,“ popisuje Jan Kvasnička.  

kachna

Tradiční francouzská lisovaná kachna je labužnickým zážitkem již od 19. století. Od té doby však tento pokrm urazil dlouhou cestu, na které posbíral mnohé zkušenosti ve způsobu zpracování a servírování. První zmínky o podávání tohoto pokrmu se pojí se jménem kuchaře Mecheneta z Ruen, podle kterého dostala kachna i svůj přídomek „specialita z Ruen”. Každý, kdo si objedná tradiční francouzskou lahůdku nazývanou Caneton à la rouennaise, získá potvrzení o konzumaci v podobě certifikátu. Přiřadí se tak již k více než dvěma stům spokojených strávníků.

logi

   
22.02.2017 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [4] AmeA [*]

    To musí být gastro zážitek, ale pro majetnější lidi Sml80

    superkarma: 0 22.02.2017, 19:47:06
  2. [3] MARIE MATEJKOVA [*]

    Pro stálé návštěvníky asi změna,pro nás ostatní pouze zajímavá informaceSml58

    superkarma: 0 22.02.2017, 12:10:04
  3. [2] bobani [*]

    hezky se to čte , ale dovolit si návštěvu v restauraci už nemohu

    superkarma: 0 22.02.2017, 11:20:54
  4. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 22.02.2017, 00:49:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme