fenyklový salát

Fenyklový salát jsem poprvé ochutnala v restauraci Divinis. Byl velice jednoduchý, jako příloha k mořskému vlku. Křupavé kousky salátu mě uchvátily a proto si ho teď s chutí připravujeme i doma.

Fenykl je zelenina velice chutná a zdravá. Dá se používat syrový, ale i vařený či pečený. Syrový působí příznivě na zažívání, proti plynatosti a zácpě. Obsahuje také velké množství vitaminu C a posiluje náš imunitní systém. Pro toto roční období naprosto dokonalý pomocník!

Dalším pozitivním účinkem na organismus jsou jeho detoxikační účinky a dámy, které chtějí být krásné a štíhlé určitě ocení jeho zeštíhlující účinky.

Suroviny

2 hlízy fenyklu
3 hrsti polníčku
1 pomeranč
1 velká mrkev
hrst vlašských ořechů

zálivka
olivový olej
1 pomeranč
sůl a pepř

Postup

Z fenyklu odstraníme vrchní vrstvy. Fenykl překrojíme napůl a nakrájíme na velice tenká půlkolečka nebo čtvrtkolečka. Vsypeme do misky a přidáme omyté listy polníčku, pomeranč nakrájený na malé kousky a mrkev, nastrouhanou na hrubém struhadle. Promícháme a nakonec přidáme ořechy, které je velice dobré ještě předem opražit.

Zálivku si připravíme smícháním a vyšleháním všech surovin.

Promícháme salát se zálivkou a necháme alespoň hodinku uležet v lednici.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama