Vaření

Farmářské buřty s fazolemi

farmářské fazole

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče jsou vděčná. Neušpiníte si nádobí, nestojí vás celé dopoledne u plotny a rodina se na ně většinou vrhne s obrovskou chutí. Inspirujte se a vyzkoušejte naše skvělé pečené buřty!

Buřty máme nejraději opečené nad ohněm. Ale někdy jich nakoupíme více, než nakonec opečeme. A potom vznikají takové dobroty jako buřty na pivu nebo dnešní farmářské buřty s fazolemi.

Suroviny

  • 10 buřtů
  • 2 plechovky fazolí v rajčatové omáčce
  • 4 velká rajčata
  • 3 červené cibule
  • malinko soli a pepře
  • může být chilli - když máte rádi ostrá jídla

Postup

Buřty nakrájejte na kolečka. Použijte kvalitní buřty s vysokým obsahem masa. Buřty dejte do pekáčku.

farmářské fazole

Rajčata nakrájejte na osminky. Cibuli oloupejte a nakrájejte také na osminky. Vsypejte do pekáče.

fazole

Zalijte fazolemi v tomatě. Můžete klidně použít verzi barbecue nebo kari, klidně ostřejší chilli variantu. Záleží na naší chuti. Je fuk, jestli to budou fazole bílé nebo červené. My jsme použili mix dvou barev.

Přikryjte pekáčem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 30 minut.

Podávejte s oblíbeným pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Fazole a buřty? Obojí najdete na našem magazínu

hovězí s fazolemi

buřty na pivu

salát z mungo a černého kořene

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
31.08.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [12] Hanyna [*]

    Vyzkouším!Sml59

    superkarma: 0 31.08.2016, 21:58:50
  2. [11] babos [*]

    Fazolky byly k obědu včera Sml16

    superkarma: 0 31.08.2016, 20:12:17
  3. avatar
    [10] SNÍŽEK [*]

    mám doma plechovky fazolí,tak je použju Sml67

    superkarma: 0 31.08.2016, 16:24:26
  4. [9] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 31.08.2016, 13:13:04
  5. [8] cilani [*]

    Rikina — #2 však se dají koupit i fazole bez tomaty myslím.. ;-)

    superkarma: 0 31.08.2016, 12:33:35
  6. avatar
    [7] luneta [*]

    tohle jídlo miluju.Akorát špekáčky nahrazuju slovenským kabanosem

    superkarma: 0 31.08.2016, 09:19:20
  7. avatar
    [6] vladka321 [*]

    Tak já bych musela nahradit buřty kvalitním libovým masem, jinak by mi to nikdo nejedl. Buřty jsou u nás jenom na opékání na ohni a vlastně jen jako kulisa, když chceme táborák a atmosféru. V kuchyni je nepoužívám.

    superkarma: 0 31.08.2016, 09:06:32
  8. avatar
    [5] gerda [*]

    Rikina — #2Ta pánev je ještě rychlejšíSml58. Však můžeš rajčata vynechat. Klidně stačí jenom cibule, zeleninové papriky a plechovka fazolí - to propláchneš nebo scedíš. Ani ten buřt nemusí být, se sázeným vajíčkem je to taky dobré. Jídlo hotové za 15 minut, zahušťovat se nemusí (já až na stará kolena zjistila, jak je snadné zahuštění takového pokrmu - na jemné sítko dát lžíci hladké mouky a za stálého míchání "cukrovat"), já ale kvůli fazolím přidávám hojně saturejku, je to s ní moc dobré i na chuť.

    superkarma: 0 31.08.2016, 08:46:23
  9. avatar
    [4] Hanula [*]

    Sml16super rychlovkaSml67

    superkarma: 0 31.08.2016, 08:26:40
  10. [3] bobani [*]

    mám raději čočku

    superkarma: 0 31.08.2016, 08:20:36
  11. [2] Rikina [*]

    Tak pro mě zas nic, protože nejím nic, co je v tomatě, a tepelně zpracovaná rajčata mi nechutnají v žádné podobě. To bych musela nahradit rajčata paprikami, a fazole sehnat nějaké jiné, bez tomaty. Ovšem jídla tohoto typu jsou mi blízká - dát něco do pekáčku a jít pryč, to je dobrý způsob vaření, jeden z mála, který mi nevadí, a 30 minut je přijatelná doba, která se dá obětovat. Sml57

    1. na komentář reaguje gerda — #5
    2. na komentář reaguje cilani — #8
    superkarma: 0 31.08.2016, 07:34:49
  12. avatar
    [1] gerda [*]

    Přesně tohle, ale i s paprikami dělávám na pánvi a vydávám to za Kovbojskou pánevSml30

    superkarma: 0 31.08.2016, 06:36:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme