farmářské fazole

Jídla z jednoho hrnce nebo pekáče jsou vděčná. Neušpiníte si nádobí, nestojí vás celé dopoledne u plotny a rodina se na ně většinou vrhne s obrovskou chutí. Inspirujte se a vyzkoušejte naše skvělé pečené buřty!

Buřty máme nejraději opečené nad ohněm. Ale někdy jich nakoupíme více, než nakonec opečeme. A potom vznikají takové dobroty jako buřty na pivu nebo dnešní farmářské buřty s fazolemi.

Suroviny

  • 10 buřtů
  • 2 plechovky fazolí v rajčatové omáčce
  • 4 velká rajčata
  • 3 červené cibule
  • malinko soli a pepře
  • může být chilli - když máte rádi ostrá jídla

Postup

Buřty nakrájejte na kolečka. Použijte kvalitní buřty s vysokým obsahem masa. Buřty dejte do pekáčku.

farmářské fazole

Rajčata nakrájejte na osminky. Cibuli oloupejte a nakrájejte také na osminky. Vsypejte do pekáče.

fazole

Zalijte fazolemi v tomatě. Můžete klidně použít verzi barbecue nebo kari, klidně ostřejší chilli variantu. Záleží na naší chuti. Je fuk, jestli to budou fazole bílé nebo červené. My jsme použili mix dvou barev.

Přikryjte pekáčem a dejte do trouby vyhřáté na 170 °C. Pečte 30 minut.

Podávejte s oblíbeným pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Fazole a buřty? Obojí najdete na našem magazínu

hovězí s fazolemi

buřty na pivu

salát z mungo a černého kořene

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama