Domácnost

F@unovo trápení a cihla

Milé dámy,

moje týdenní trápení se blíží ke konci!!! Dnes bude:

Plněný paprikový lusk s rýží, smažená jablka s vinným šodó.

250 g vepřového plecka, 233 g hovězí přední - to vše umelete.

Nebo jako já: jednoduše kupte polotovar čevapčiči (nemusíte se míchat a ochucovat s mletým masem) do vyčištěných paprik vmáčkněte 1-2 kousky čevapčiči, papriky rozložte na hlubší plech a zalijte tomatovým sosem s příchutí dle chuti. Dejte dusit. Očistěte jablka pokrájejte na kroužky cca 2 cm, z vajíčka a hl. mouky vyrobte v mixeru řidší těstíčko. Po upečení lusky vyndejte, sos podle potřeby dochuťte a ohřejte rýži (máte ji od středy v lednici, pamatujete?)
Nejprve servírujte hlavní chod a potom dokončete dezert. Kolečka jablek namáčejte do těstíčka a smažte ve větším množství rozpáleného oleje. (cílem je jen zlatá barva těstíčka!!! Tak hlavně rychle.) Do kotlíku dejte cukr, žloutek a bílé víno a za tepla vyšlehejte do vysoké pěny. Pěnu podávejte k jablkům zvlášť, každý si nandá podle chuti. Dětem raději pocukrovat a posypat skořicí!

Dobrá rada: Dětem nenuťte jist i lusk. Zdá se jim to zelené a odporné. Už ve školce jsem prý na argument učitelky-krmičky oponoval, že: "Vitamínci se úplně uvařili a umřeli." Sabotovat mne to naučil dědeček, kterému ta paprika lezla pod zubní protézu. Tak to vlastně bude: Dušené čevabčiči v tomatové omáčče s rýží od minula,..

A jejda! Zůstal nám bílek! Tak honem s ním do šejkru, nebo v nouzi mixeru, přidat štávu ze dvou citronů, lžici práškového cukru, 1 dl vodky a hrst ledu. Rozmixovat, podávat napěněné a v průsvitné noční košilce,…Pochopitelně Flip do skleniček, do košilky vy,...

Celková doba 32 minut. Ty teplý moučníky mi to kazí :o( Fotky jsou z Egypta.

 

To bych rád věděl, s čím si tam ti kluci hráli před vynálezem duté cihly. :o)

 

 

 

 Hezký den!

   
22.09.2005 - Dům a byt - autor: Radek Kříž

Komentáře:

  1. avatar
    [33] Muška [*]

    Pokračuj dál,Je to zajímaví ty jablíčka taky.

    superkarma: 0 22.09.2005, 23:13:09
  2. avatar
    [29] *daisy* [*]

    gerda: kdybys prihodila trosku tvrdyho strouhanyho sejra a HODNE kecupu, tak mas nase nejoblibenejsi kolejni jidlo (ale to bylo v dobe, kdy bylo hodne penez, jinak to byl jen kousilinecek sejra, hromada ryze a kecupu )

    superkarma: 0 22.09.2005, 13:57:00
  3. avatar
    [28] femme [*]

    tyhle fotky jsou rozhodně lepší, než ty z v@ření

    superkarma: 0 22.09.2005, 13:18:25
  4. avatar
    [27] gerda [*]

    *daisy*: bezmasé recepty...jak se to vezme. Právě včera jsem spáchala rychlovku nejrychlejší - kolínka pomíchaná s tuňákovou konzervou. A taky mi to připadalo bezmasé

    superkarma: 0 22.09.2005, 13:17:39
  5. avatar
    [26] *daisy* [*]

    F@un: nemas to lehky, pokud bude bezmasy tyden, budou zase remcat, ze je to nezdravy, kdyz uz teda bez masa, a masozravky tady budou zase remcat, ze to neni s masem
    Ale co se tyka me, varis dobre, takze klido bezmasy tyden
    A od tebe si rada prectu (skoro) cokoliv, takze chute do toho

    superkarma: 0 22.09.2005, 13:14:21
  6. avatar
    [25] Odemětobě [*]

    F@un: Recept bude už zítra ráno na netu nebo ji budeš až zítra večer vařit? To bych musela kvůli tobě v sobotu ráno do práce a to asi neee.

    superkarma: 0 22.09.2005, 12:52:23
  7. avatar
    [24] gerda [*]

    F@un: jo, bezmasé recepty beru!!!

    superkarma: 0 22.09.2005, 12:47:37
  8. avatar
    [20] Odemětobě [*]

    gerda: však já vím,že mám zbytečné zábrany.Kdo ví,co všechno sním v jiných potravinách.

    superkarma: 0 22.09.2005, 11:34:50
  9. avatar
    [19] gerda [*]

    Odemětobě: jinou sekanou, než tu kuřecí Vodňanskou taky nepozřu. Tahle se jim ale opravdu vydařila - lahodí mým chuťovým buňkám a podle mě je kvalitní. Na náplně ideální, nerozpadá se.

    superkarma: 0 22.09.2005, 11:07:45
  10. avatar
    [18] Boubel [*]

    Holky, s F@unem bych chtěla mít dvojdomek...Nejenže dokáže uvařit snad ze všeho něco poživatelnýho,ale ty jeho hlášky mě fakt dostanou do kolen.

    superkarma: 0 22.09.2005, 11:06:31
  11. avatar
    [17] Odemětobě [*]

    Milý F@une,od božího rána se těším,co si na nás zase vymyslíš.Lusk nejím taky,nevadí mi konzistence,spíš mi chutná hořce.I ostatní čtenářky kupují mleté maso,ale já mám takový komlex.Vím že úpravou se ledacos zničí a defacto vydesinfikuje,ale já sekanou koupit nedokážu.Asi je to jen zvyk od mamky.Kus masa si umyju v teplé vodě a je mi líp na duši.Docela úchylka,že?

    superkarma: 0 22.09.2005, 11:04:26
  12. [16] louže [*]

    Moc hezký fotky, psala jsem to už včera - prosím, nebyly by nějaké článečky o potápění, lezení "do děr", cestování, ty by ti F@une určitě šly bezva.

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:42:09
  13. avatar
    [15] adalim [*]

    Byl včera recept? Nějak jsem ho prošvihla.Jinak obdivuji vytrvalost při přípravě moučníků, ty jsem zrušila.

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:34:09
  14. avatar
    [14] Aja [*]

    Nepíše to Krize? Ten mívá podobné chyby ve svých občasných článcích...
    Jako celý chod mi to připadá dost brutální

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:09:02
  15. [13] Rikina [*]

    F@un: zřejmě nějaký podobný jídelníček si přinesla z posilovny má sestra, která se mě snaží usilovně přesvědčit, že tam nutně musím chodit také a že mi dohodí svoji osobní trenérku. Ze seznamu mi byl povědomý jenom tvaroh, všechno ostatní vypadalo spíš jako chemikálie na pokusy

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:04:59
  16. avatar
    [12] Jájja [*]

    gerda: vďaka
    myslím, že vím co budeme mít zítra k večeři

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:02:44
  17. avatar
    [11] spetulka [*]

    aha, tak už je to opravený Nešlo by to tak, že by se nejdřív opravily chyby a pak by to teprv šlo na stránky???

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:02:13
  18. avatar
    [10] gerda [*]

    Jájja: jo! Udělá se rajská omáčka a do lehce vařící naházím menší kuličky z té sekané. Provařím, míchám - cca 20 minut, omáčka se navoní masem a je to. S rýží nebo knedlíkem je to rychlé.

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:01:14
  19. avatar
    [9] spetulka [*]

    no já teda nevím , ale článek se moc nedá číst chybí čárky, písmenka a žloudek mě teda dorazil

    superkarma: 0 22.09.2005, 10:00:25
  20. avatar
    [8] Jájja [*]

    gerda: ty kuličky vaříš přímo v té rajské?

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:58:45
  21. avatar
    [7] houserop [*]

    gerda: to máš pravdu, všechno ostatní je tak strašně solené, že hotové mleté směsi raději nekupuju - a to mám slané ráda. To si raději koupím směs mletého a ochutím si to sama, je to asi o 2 minuty delší příprava, ale nekroutí se mi z té soli pusa...

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:58:07
  22. avatar
    [6] gerda [*]

    mně nejvíc ze syrových hotových sekaných chutná ta ve válečku zmražená - Vodňanská kuřecí sekaná. Není přesolená a chuťově je bezva. Dělávám z toho třebas jenom masové kuličky v rajské omáčce. To je taky rychlovka, vaří se to společně.

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:55:38
  23. avatar
    [5] Křeček [*]

    F@un: A myslíš, že obsah autolékárničky je zdravej? Já do ní nedávno koukala, byla tam dezinfekce, obvazy, nůžky, sterilní rukavice atd., nic z toho bych teda nejedla

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:52:48
  24. avatar
    [4] houserop [*]

    F@un: Tak dneska jsem ti to odhadovala o 2 minuty rychlejší

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:51:58
  25. avatar
    [3] Žábina [*]

    plněné papriky dělám taky jednoduše, koupím už ochucené mleté maso /prodává se pod název Zámecké/ nacpu do paprik a je vymalováno
    a děti mi taky ten lusk nejedí
    tak ho dají mě, já se proto na ně vůbec nezlobím

    superkarma: 0 22.09.2005, 09:45:47

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme