Vaření

Extra čokoládové sušenky s chilli

čokoládové chilli sušenky

Kombinace čokolády a chilli je silně návyková. Vyzkoušíte jednou a budete se těšit, až si upečete další. Kousnete do sušenky a necítíte nic než čokoládu a čokoládu. A potom to přijde. Lehce štiplavá chuť přesně té správné špetky chilli. Nebojte se s námi experimentovat.

U nás doma teď frčí sušenky. Baví mě vymýšlet nové a nové kombinace a zkoušet osvědčené recepty od kamarádek a z internetu. Vznikají opravdu povedené kousky a domácí křupavá kolečka jsou určitě lepší než jakékoliv sušenky z obchodu.

Po tradičních a máslem vonících máslových, jsem pekla skvělé čokoládové s chilli. Vymýšlela jsem je k ochuceným kávám, do kterých se dává právě špetka hotového koření s chilli. Myslím, že se povedly a všem chutnají. A dnes si je můžete vyzkoušet i vy.

Suroviny

  • 1/3 kostky změklého másla (cca 80 - 85 g)
  • 120 - 140 g polohrubé mouky
  • 50 g kvalitního kakaa
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1 lžička chilli s mořskou solí (mlýnek Kotányi)
  • 100 g nasekané čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 vejce

čokoládové chilli sušenky

Postup

Čokoládu nasekejte. Když se příliš nebudete snažit, tak budou některé kousky větší a jiné menší. A tak je to právě ideální. Tak se moc nesnažte :-)

V míse promíchejte mouku s kakaem a sodou. Přidejte chilli koření s mořskou solí. Používám mlýnek od Kotány a namelu si chilli spíš na hrubo.

Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké světlé pěny a poté přidejte máslo. Do této směsi vmíchejte sypkou část surovin a nasekanou čokoládu.

Rukama nebo vařečkou umíchejte čokoládovou hmotu, kterou dejte minimálně na dvě hodiny do lednice.

Vyndejte z lednice a odlupujte kousky těsta, velké asi jako pingpongový míček. Z těchto kousků v dlani uválejte kouli, kterou rozplácněte na placku tlustou asi půl centimetru. Placky dávejte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, zhruba 10 až 12 minut.

Nechejte vychladnout na mřížce. Můžete poměrně dlouho skladovat. Ale věřte, že se po nich jen zapráší.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
21.05.2015 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [5] elly [*]

    Pavla_b — #4mě se hodně líbí, že na první chuť je tam jen ta velice výrazně čokoládovost. A až potom se v puse rozjede ta pálivá část. Ale příjemně pálivá :-)

    superkarma: 0 21.05.2015, 16:43:56
  2. [4] Pavla_b [*]

    elly — #2 no mně čokoláda s chilli chutná, takže tohle by mělo úspěch takéSml22

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 21.05.2015, 14:45:32
  3. [3] manislava [*]

    Sml80Sml23

    superkarma: 0 21.05.2015, 11:29:43
  4. avatar
    [2] elly [*]

    Pavla_b — #1není to jen chilli. Je to chilli se solí. Vychází to zhruba půl napůl. Takže pikantní a lehce slané.

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #4
    superkarma: 0 21.05.2015, 10:54:25
  5. [1] Pavla_b [*]

    celá lžička chilli na 14 deka mouky, to už musí být pěkně znát Sml22

    1. na komentář reaguje elly — #2
    superkarma: 0 21.05.2015, 09:54:50

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme