Novinky

Eliana: Recept na dobrotu na fotografii

Co se dá dělat, když je venku nevlídné počasí a prší? Třeba si smlsnout na dobrém koláči. Eliana se s námi podělí o vcelku jednoduchý recept.

Krásné odpoledne,
dnes máme v Pocidliní vysloveně aprílové počasí. Chvilku se tu klube slunko, aby nás poškádlilo pár kapek. Především poté, co zalilo celou zahradu. Pole se krásně zelenají a tentokrát to není chemií, kterou tu nedávno rozprašovali za šera rychlostí světla. Nedaleko již kvete řepka a tak nastává čas pro nás alergiky, kteří bez pilulky neopouštějí dům, aby se mohli kochat kyticí pampelišek pro našeho králíkodlaka.

Dnešní kávová debata proběhla s vášnivým debatováním na rozhazování peněz našich politiků a vážné pochyby nad investicemi do dolu Paskov, kterýžto je spíš důl na peníze než na uhlí.

A protože k dobré kávě s výbornou bezláktózovou smetanou patří i dobrý koláč, podělím se s vámi o banální recept a fotografii té dobroty.

Kupte kvalitní piškotový korpus, červenou želatinu, jahody a doma si vyštrachejte nemetanolový rum. Pak jen dejte jahody na korpus a podle recepisu na obale udělejte želatinu a dejte do ní panáka rumu. Přelijte jahody a dejte do lednice, dokud želatina neztuhne. Fajnšmekři si mohou na každý kousek dát kopu šlehačky, ale je jaro, chceme jednou natáhnout ty plavky, tak tu šlehačku můžeme vynechat :-). A pak šup ke strojům :-)!

Vaše Eliana

Pozn.red.: Text nebyl redakčně upraven

jiougl

__________________

Děkujeme Eliano. Koláč na fotografii vypadá opravdu krásně. A to já si tu šlehačku klidně dám. Sladké je dobré na nervy !
Mějte krásný den
Saša

 

   
08.04.2014 - Čtenářské příspěvky - autor: Alexandra Stušková

Komentáře:

  1. avatar
    [9] daska59 [*]

    Nesnáším tyhle kupované korpusy. Má to divnou chuť.

    superkarma: 0 08.04.2014, 22:04:48
  2. avatar
    [8] kobližka [*]

    Eliana — #7 No,to jsem si myslela,že to zrovna není kvalitní,když to má takovou trvanlivost - tudíž chemie.Upeču sama Sml22

    superkarma: 0 08.04.2014, 19:29:31
  3. avatar
    [7] Eliana [*]

    kobližka — #6 třeba v Penny od německého výrobce, koukneš na složení a hle vejce, cukr a moukaSml54..nebo si to upečeš doma, klasický piškotový základ

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 0 08.04.2014, 18:40:44
  4. avatar
    [6] kobližka [*]

    denkas — #5 Dělám to taky tak,pod jahody dám zakysanku a té želatiny rozhodně víc.

    __________________________________________

    Eliano,kde se dá sehnat opravdu kvalitní korpus a jak se pozná? Sml80

    1. na komentář reaguje Eliana — #7
    superkarma: 0 08.04.2014, 17:36:59
  5. avatar
    [5] denkas [*]

    Tento dortík sem dělala častoSml22Ale pod jahody sem dávala slabou vrstvu krému a tý želatiny víc. Kupovaný dorty se želatinou nemusím,ale tento doma udělaný mám ráda.

    yavip — #1 Taky sem ho nevidělaSml80a už jo

    1. na komentář reaguje kobližka — #6
    superkarma: 0 08.04.2014, 16:20:05
  6. [4] yavip [*]

    Hanula — #2 ano, takhle vypada moc hezky, miluji jahody : ))

    superkarma: 0 08.04.2014, 16:01:28
  7. [3] yavip [*]

    uz to naskocilo : )

    superkarma: 0 08.04.2014, 16:00:46
  8. avatar
    [2] Hanula [*]

    Sml16já už ho vidím .....vypadá krásněSml67

    1. na komentář reaguje yavip — #4
    superkarma: 0 08.04.2014, 16:00:45
  9. [1] yavip [*]

    koláč bych si asi nedala, nejím želatinu, nicméně obrázek nevidím ani na jednom prohlížeči, můžete s tím něco udělat? : )

    1. na komentář reaguje denkas — #5
    superkarma: 0 08.04.2014, 15:56:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme