Reklama

dýňové cupcakes

Některé suroviny patří k podzimu podobně jako jahody k letnímu mlsání. A to jsou dýně. Milujeme je hlavně pro jejich všestranné použití. Ať už si na nich pochutnáte nasladko nebo naslano, v dezertech, hlavních chodech, předkrmech nebo polévkách. Dýně je prostě in!

U nás je nejoblíbenější krémová polévka z dýní a také sladké cupcaky. Nejen, že krásně vypadají, ale hlavně neodolatelně voní a chutnají. Krém z mascarpone a dýňového pyré pak můžete využít také do dortů nebo řezů.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžíce muškátového oříšku
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 120 g Hery máslová příchuť
  • 100 g oleje
  • 4 vejce
  • 450 g dýňového pyré

krém

Postup

Jak připravit dýňové pyré?

Vejce, Heru a oba cukry ušleháme do světlé hladké napěněné směsi. Klidně tam můžete přidat i olej, ale ten já přidávám nakonec. A nakonec ručně přimíchneme pyré.

V jiné misce smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici (té můžeme dát i více, pokud chceme výraznou skořicovou chuť) a muškátový oříšek. Důkladně promícháme a smísíme s tekutou částí surovin. Vymícháme hladké těsto, které plníme do papírových košíčků. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 36 kousků.

Pečeme při 180 °C, 20 minut.

Upečené mufiny necháme vychladnout a připravíme si na ně krém.

Mascarpone vyšleháme s chladným dýňovým pyré a dochutíme cukrem (můžeme použít i med). Směs necháme vychladit, nabereme do cukrářského sáčku a zdobíme cupcaky.

Uchováváme v lednici a pochutnáváme si :-)

Dobrou chuť přeje Elly.

Pochoutky z dýní na našem magazínu

špagety s dýní

Tefal Easy Soup dýňový krém

Laksa Jamie Oliver

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková