Vaření

Dýňové cupcaky

dýňové cupcakes

Některé suroviny patří k podzimu podobně jako jahody k letnímu mlsání. A to jsou dýně. Milujeme je hlavně pro jejich všestranné použití. Ať už si na nich pochutnáte nasladko nebo naslano, v dezertech, hlavních chodech, předkrmech nebo polévkách. Dýně je prostě in!

U nás je nejoblíbenější krémová polévka z dýní a také sladké cupcaky. Nejen, že krásně vypadají, ale hlavně neodolatelně voní a chutnají. Krém z mascarpone a dýňového pyré pak můžete využít také do dortů nebo řezů.

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • 1 lžíce jedlé sody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička skořice
  • 1/4 lžíce muškátového oříšku
  • 200 g třtinového cukru
  • 200 g cukru krupice
  • 120 g Hery máslová příchuť
  • 100 g oleje
  • 4 vejce
  • 450 g dýňového pyré

krém

Postup

Jak připravit dýňové pyré?

Vejce, Heru a oba cukry ušleháme do světlé hladké napěněné směsi. Klidně tam můžete přidat i olej, ale ten já přidávám nakonec. A nakonec ručně přimíchneme pyré.

V jiné misce smícháme sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici (té můžeme dát i více, pokud chceme výraznou skořicovou chuť) a muškátový oříšek. Důkladně promícháme a smísíme s tekutou částí surovin. Vymícháme hladké těsto, které plníme do papírových košíčků. Z uvedeného množství surovin připravíme asi 36 kousků.

Pečeme při 180 °C, 20 minut.

Upečené mufiny necháme vychladnout a připravíme si na ně krém.

Mascarpone vyšleháme s chladným dýňovým pyré a dochutíme cukrem (můžeme použít i med). Směs necháme vychladit, nabereme do cukrářského sáčku a zdobíme cupcaky.

Uchováváme v lednici a pochutnáváme si :-)

Dobrou chuť přeje Elly.

Pochoutky z dýní na našem magazínu

špagety s dýní

Tefal Easy Soup dýňový krém

Laksa Jamie Oliver

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
04.10.2016 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] verulik [*]

    Zítra běžím do krámu, už se mi zbíhají sliny! A to pyré bude na stopro z uvařené dýně Sml22

    superkarma: 0 04.10.2016, 21:47:09
  2. [9] bobani [*]

    laksa by mě zajímala

    superkarma: 0 04.10.2016, 15:36:32
  3. [8] babinka [*]

    také dýňová polévka je vynikající

    superkarma: 0 04.10.2016, 15:19:15
  4. avatar
    [7] gerda [*]

    gerda — #4Jéžiš, zapomněla jsem dodat, že tu dýni jsem před pečením samozřejmě vydlabala - vnitřek s jádry patří vyhoditSml30

    superkarma: 0 04.10.2016, 14:12:26
  5. [6] nea [*]

    Z dýně mám ráda jen kompot.

    superkarma: 0 04.10.2016, 10:36:49
  6. [5] Pavla_b [*]

    gerda — #2 já bych řekla, že dýňové pyré je z uvařené dýněSml80

    superkarma: 0 04.10.2016, 10:05:46
  7. avatar
    [4] gerda [*]

    Já prvně v životě zkusila jídlo ze špagetové dýně a bylo to naprosto vynikající. Dýni jsem přepůlila, v remosce půl hodiny předpekla a pak jsem do ní nandala bokem udělanou zeleninovou náplň, posypala sýrem a ještě dala péct. Opravdu skvělé.Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #7
    superkarma: 0 04.10.2016, 09:56:10
  8. [3] marti17 [*]

    Miluju dýni ,nejlépe opečenou v troubě a k tomu bílý jogurt s česnekem Sml59

    superkarma: 0 04.10.2016, 09:51:04
  9. avatar
    [2] gerda [*]

    A to pyré se teda dělá jak?Sml58 Dýně se rozmixuje zasyrova anebo napřed upeče?

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #5
    superkarma: 0 04.10.2016, 07:01:32
  10. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 04.10.2016, 06:35:46

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme