Ingredience:

  • 1 menší dýně Hokaido
  • 2 - 3 mrkve
  • několik lístků šalvěje
  • snítka tymiánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou s granátovým jablkem
  • 2 - 3 šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 2 cm zázvoru
  • himalájská sůl
  • pepř
  • kajenský pepř
  • 3 lžíce parmazánu
  • 150 ml kokosového mléka
  • 100 ml smetany ke šlehání

Na ozdobu:

  • 1 lžíce zakysané smetany
  • dýňová a slunečnicová semínka

Postup:
Dýni i se slupkou nakrájíme na větší kostky, mrkev oloupeme a nakrájíme na klínky.
V míse smícháme dýni, mrkev, nasekané lístky šalvěje a tymián. Pokapeme olivovým olejem, balzamikovým krémem a přendáme do velkého pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme na 175 stupňů cca 30 minut.

Na másle mezitím osmahneme šalotku, přidáme najemno nakrájený zázvor, orestujeme a přendáme do mixéru spolu s pečenou zeleninou. Dle potřeby přidáváme horkou vodu, dokud nedosáhneme požadované hustoty polévky.

Polévku dáme do hrnce a přivedeme k varu. Dochutíme ji solí, pepřem, parmazánem, kajenským pepřem, kokosovým mlékem a smetanou ke šlehání.
Na talíři ozdobíme lžičkou zakysané smetany a opraženými dýňovými a slunečnicovými semínky.

Foto:  www.papadim.com/cs

Vyzkoušejte i další polévky:

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama