Na dýňovou polévku budete potřebovat:

  • Máslová dýně                          300 g
  • Cibule                                           60 g
  • Kardamom                                    2 g
  • Římský kmín                             0,5 g
  • Koriandr                                       10 g
  • Kokosové mléko                      500 g
  • Sůl                                                    2 g
  • Pepř                                              0,5 g
  • Olivový olej                                  50 g
  • Asiago DOP                               100 g
  • Smetana                                     300 g
  • Dýňová semínka                       200 g

Nakrájenou cibuli orestujte na oleji s kořením, přidejte na kostky nakrájenou dýni a také orestujte. Přilejte kokosové mléko, kardamon, římský kmín a sušený koriandr a polévku vařte, dokud dýně nezměkne.  Semínka kardamomu vyjměte a poté rozmixujte polévku tyčovým mixérem do krému a dochuťte solí a pepřem podle chuti.

V rendlíku zavařte smetanu, stáhněte z ohně a vložte na kostičky nakrájený sýr Asiago DOP. Míchejte do hladkého krému.

Dýňová semínka opražte nasucho na pánvi do ztmavnutí.

Polévku servírujte v miskách nebo hlubokých talířích. Na vrch nalijte fondue a opražená semínka.

Více tipů najdete na:

Reklama