Máte rádi dýňové pokrmy? Nyní je sezóna dýní, tak si pojďte s námi dát polévku z dýně!

Co budete potřebovat?

dýně

  • 1 menší dýně Hokkaido
  • sůl a černý pepř
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • trocha olivového oleje
  • trocha smetany

Jak na to?

Dýni rozřízneme napůl a vydlabeme semínka. Nakrájíme ji na menší kousky, které dáme do pekáče, trochu zakápneme olivovým olejem, posypeme hrubou solí a čerstvě nadrceným pepřem. Kdo chce, může přidat oblíbené bylinky. K dýni přidáme cibuli, nakrájenou na větší kousky a česnek. Zalijeme trochou vody a dáme péct do vyhřáté trouby. Peče se asi půl hodinky, podle velikosti dýně.

Z trouby vytáhneme měkkou dýni, kterou lžící vydlábneme do hrnce, slupky vyhodíme. Do hrnce slijeme také vodu z pekáče i s cibulí a česnekem. Všechno rozmixujeme tyčovým mixérem.

Podle hustoty můžeme přidat vodu a trochu smetany, až se nám polévka bude líbit.

Před podáváním můžeme v talíři ozdobit kopečkem kysané smetany.

Můj tip:

Já jsem vyzkoušela modrou dýni Hokkaido, kterou si koupila minulý týden v prodejně Albert. Tato dýně mne zaujala svou barvou, opravdu vypadá namodrale, i když uvnitř je stejně oranžová jako klasická dýně. Polévka se mi povedla a byla výtečná.

Více na www.albert.cz

logo

Uložit

Reklama