110524_114.jpg (125 KB)

Buchta navíc moc hezky vypadá. Světlá část v sobě ukrývá exotický kokos, tmavá zase kousky čokolády. Díky kefíru a jablku je buchta zaručeně šťavnatá.

Suroviny

  • 4 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 2 nastrouhaná oloupaná jablka
  • 1 vejce
  • 2 hrnky kefíru
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 lžíce kokosu strouhaného kokosu
  • 50 g nasekané kvalitní čokolády

Postup

Mouku, cukr a prášek do pečiva promíchejte v míse. Přidejte rozpuštěnou Heru, nastrouhaná jablka, vejce a kefír. Umíchejte těsto bez hrudek.

Těsto rozdělte na poloviny. Jednu polovinu ochuťte kokosem, do druhé dejte kakao a nasekanou čokoládu.

Plech vyložte pečícím papírem a nalijte na něj polovinu tmavého těsta. Na tmavé těsto celé světlé těsto a nahoru opět tmavé těsto. 

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, asi 40 minut.

Dobrou chuť přeje Elly.

Jednoduché koláče na plech, na všední dny i svátek

Alsaský jablkový koláč

kolac.jpg (82 KB)

Kefírová buchta s meruňkami

luk4.jpg (103 KB)

Podmáslový koláč s ovocem

bublanina.jpg (203 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Uložit

Uložit

Reklama