Reklama
Krásný jarní den, milé ženy-in

Vaření, to je takové krásné téma. Kéž bych mohla vlítnout do kuchyně a uvařit nějakou dobrotu, jenže nemůžu, protože jsem na dietě. Škoda :-)
Jak se říká, bída naučila Dalibora housti, tak mě smrt mojí mamky naučila vařit... Nebo spíš mě donutila k tomu se to naučit. Úplně živě slyším, jak mi říkávala: „Pojď se mnou do kuchyně se něco naučit, jednou se se mnou něco stane a ty nebudeš nic umět!" 
A tak se taky jednoho dne stalo. V 17 letech jsem toho o vaření moc nevěděla, ale naučila jsem se a baví mě to. Musím říct, že i táta mi hodně pomohl, protože je to výýýborný kuchař! Ten vám udělá jakoukoli omáčku, polévku, guláš... a budete se až za ušima olizovat! Zvlášť je proslaven svou dršťkovou polévkou. Vždycky jí uvaří kotel, a pak ji v bandaskách rozváží po známých a rodině. Jedině péct neumí. To je hlavně moje specialita. Prásknu na moje dvě starší sestry, že do dneška neumějí pracovat s droždím, takže jsou ochuzené o kynuté pochoutky :-). Ale dost už řečí, posílám recept na úžasný moučník!



Piškot s krémem a šlehačkou

Těsto:
200 g polohr. mouky
5 vajec
200 g cukru
4 lžíce horké vody
1 šlehačka v prášku
strouhaná čokoláda

Krém:
1/2 l mléka
2 jahodové pudinky
4 lžíce cukru
1 vanilkový cukr
1 tvaroh
175 g hery

Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme pudink. Do vychladlého zašleháme vanil. cukr, tvaroh a heru.

Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Potom vmícháme mouku a sníh z bílků. Plech vymažeme a vysypeme. Upečený piškot potřeme krémem a na krém dáme vrstvu šlehačky ušlehané podle návodu na sáčku. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou. Moučník uchováváme v lednici.

Zdenicka1983
Milá Zdenicko1978,
nejste vy tak trochu masochistka? Jste na dietě a posíláte recept na moučník.
Vlastně proč ne? Znám ženy, které při dietě vařily, aby se nasytily alespoň těmi vůněmi a pokochaly  pohledem, jak si někdo na jejich jídle pochutnává.