paštika

Využijte krátké sezony medvědího česneku a připravte si jarní speciality. Kromě toho, že z něj uvaříte skvělou polévku a hlavní jídlo, chutná moc dobře také v jídlech, která znáte bez něj. Třeba v domácí paštice. A bude opět trochu jiná...

Kamarádka Jana, vášnivá kuchařka a cukrářka, se do medvědího česneku úplně zamilovala. A protože máme obě štěstí a v našem okolí jsou ho na několika místech úplné lány, můžeme si těch pár týdnů naplno užít. Navzájem se inspirujeme a přicházíme tak na další a další skvělé recepty.

Dát medvědí česnek do paštiky je nápad Jany a já se s chutí inspiruji a řadím tento vyzkoušený recept mezi své oblíbené.

Suroviny

  • 500 g drůbežích jater (ideálně kachní, ale mohou být i kuřecí nebo krůtí)
  • 200 g uvařeného kachního masa
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • 200 ml červeného vína
  • cca 100 ml smetany
  • asi dvacet listů medvědího česneku

Postup

Játra nakrájíme na menší kousky, osmahneme na cibulce, zalijeme červeným vínem a necháme, dusit dokud se téměř veškerá tekutina neodpaří.

Uvařené nebo upečené kachní maso pokrájíme na menší kousky.

Játra rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme dle chuti a konzistence smetanu. Přidáme kachní maso a opět společně rozmixujeme. Pro lepší texturu paštiky můžeme pár kousků nakrájeného masa i jater nechat stranou, nasekat nadrobno a přidat do rozmixované paštiky. Ať není jen hladká.

Paštiku osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nasekaný medvědí česnek.

Podáváme na čerstvém pečivu.

Dobrou chuť přeje Jana.

Máte chuť na domácí paštiku? Najdete ji na našem magazínu

Srnčí paštika na portském s brusinkami

srnčí paštika

Krůtí játrová paštika s jablky

domácí paštika

Paštika z kachních jater

paštika z kachních jater

Reklama