dršťková polévka z hlívy ústřičné

Mám strašně hodnou sousedku, která stejně jako já ráda vaří. Udělala mi teď moc velkou radost, když pro vás nafotila výbornou pochoutku, kterou připravovala pro svou rodinu. Její manžel totiž koupil podhoubí hlívy ústříčné, které naočkoval do pařezu na zahradě. A už sklízí první úrodu!

A šikovná sousedka Irenka hned uvařila dobrotu, po které za chvíli zůstal prázdný hrnec.

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
mletá sladká paprika
majoránka
čerstvě mletý pepř
olej
zelená petrželová nať
sůl
zeleninový vývar
hladká mouka

suroviny na polévku

Postup

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na oleji. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, případně použijeme mraženou zeleninu. Toto všechno přidáme k cibuli.
Krátce osmahneme a můžeme trochu zasypat moukou. Přidáme papriku.
Zalijeme zeleninovým vývarem, důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem, také prolisovaným česnekem.
Vaříme asi 20 minut až půl hodiny. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.
Hotovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Irenka.

Reklama