Vaření

Dršťková polévka z hlívy ústřičné

dršťková polévka z hlívy ústřičné

Mám strašně hodnou sousedku, která stejně jako já ráda vaří. Udělala mi teď moc velkou radost, když pro vás nafotila výbornou pochoutku, kterou připravovala pro svou rodinu. Její manžel totiž koupil podhoubí hlívy ústříčné, které naočkoval do pařezu na zahradě. A už sklízí první úrodu!

A šikovná sousedka Irenka hned uvařila dobrotu, po které za chvíli zůstal prázdný hrnec.

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1/2 celeru
1 petržel
mletá sladká paprika
majoránka
čerstvě mletý pepř
olej
zelená petrželová nať
sůl
zeleninový vývar
hladká mouka

suroviny na polévku

Postup

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme na oleji. Hlívu očistíme a nakrájíme na nudličky. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, případně použijeme mraženou zeleninu. Toto všechno přidáme k cibuli.
Krátce osmahneme a můžeme trochu zasypat moukou. Přidáme papriku.
Zalijeme zeleninovým vývarem, důkladně promícháme, dochutíme solí a pepřem, také prolisovaným česnekem.
Vaříme asi 20 minut až půl hodiny. Těsně před koncem vaření přidáme majoránku.
Hotovou polévku posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Dobrou chuť přeje Irenka.

   
11.10.2011 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. [25] charles88 [*]

    superSml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 09:35:47
  2. [24] jithule [*]

    tu mám ráda

    superkarma: 0 21.12.2012, 22:29:12
  3. avatar
    [23] xx-b [*]

    hlívu úplně zbožňuji - na všechny způsoby, ale tohle jsem z ní ještě nevařila, takže určitě to co nejdříve zkusím Sml22 Sml67

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:34:19
  4. [22] Jala [*]

    Já teda polévková nejsem vůbec - i když pár oblíbených taky mám - rybí, hovězí, gulášovou, cuketovou, fazolovou, čočkovou, zelnou ...

    Dršťková mezi ně určitě nepatří. Ale ta zelenina s hlívou je nakrájena ukázkově - nebo že by z mražáku?

    superkarma: 0 30.09.2012, 15:13:58
  5. avatar
    [21] arminka [*]

    já raději klasickou dršťkovou z hovězího žaludku Sml16

    superkarma: 0 30.09.2012, 14:07:19
  6. [20] musilovahana [*]

    Dršťková polévka z hlívy ústřičné 

    Tu bych snad jedla. Normální dršťkovku nejím.

    superkarma: 0 12.09.2012, 18:48:55
  7. avatar
    [19] LudPa [*]

    Dělám něco podobného z václavek.

    superkarma: 0 05.08.2012, 18:04:03
  8. avatar
    [18] delfi.na [*]

    jééé, ta moje skleroza, koukám, že jsem tu už diskutovala a stejně

    superkarma: 0 24.04.2012, 09:19:57
  9. avatar
    [17] delfi.na [*]

    dělám, akorát nedávám zeleninu a můžem se po ní utlouct Sml16

    superkarma: 0 24.04.2012, 09:19:16
  10. [16] jithule [*]

    nemáme radi držky, ale z hlívou úst. nemá chybu

    superkarma: 0 02.04.2012, 16:16:27
  11. [15] ova9 [*]

    je vyborna, varila jsem ji i z maslaku.....

    superkarma: 0 02.12.2011, 19:22:03
  12. [14] jithule [*]

    dělám ji , je výborná, nemám ráda držky

    superkarma: 0 30.11.2011, 12:06:05
  13. [13] tamichita [*]

    nenene, to bych nezvladla snist Sml23Sml31

    superkarma: 0 27.11.2011, 15:06:51
  14. [12] Saritka [*]

    Vypadá dobře.

    superkarma: 0 25.11.2011, 14:04:46
  15. [11] jananananananana [*]

    Sml24Skvělý recept

    superkarma: 0 24.11.2011, 22:26:40
  16. [10] erarigi [*]

    džkovou z hlívy neznám, vyzkouším

    superkarma: 0 24.11.2011, 18:46:12
  17. avatar
    [9] Myškomedvídek [*]

    delfi.na — #8 Sml22Sml22Sml67

    superkarma: 0 17.10.2011, 18:15:14
  18. avatar
    [8] delfi.na [*]

    dělám, ale bez zeleniny

    1. na komentář reaguje Myškomedvídek — #9
    superkarma: 0 12.10.2011, 09:47:55
  19. [7] dadma [*]

    Manžel jí vaří a je výborná.Nedává petržel a mrkev,ale přidává brambor.

    superkarma: 0 11.10.2011, 14:17:17
  20. avatar
    [6] maje [*]

    Midsummer — #2 my to dělali na konci prázdnin. (ten pařez musí být měkčí dřevo.)a čekej úrodu až další rok.

    jinak já dělám dršťkovou z kotrče.

    superkarma: 0 11.10.2011, 14:16:15
  21. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    Vařím jí z růžovek, mě hlíva nechutná, ač vím, že zdravá Sml15

    superkarma: 0 11.10.2011, 11:59:20
  22. avatar
    [4] Myškomedvídek [*]

    dělám jí je dobráSml22

    superkarma: 0 11.10.2011, 09:49:26
  23. avatar
    [3] femme [*]

    vařím ji dost často, ale ze zeleniny dávám jen mrkev nakrájenou na julienne Sml24

    superkarma: 0 11.10.2011, 09:23:30
  24. avatar
    [2] Midsummer [*]

    Kdy se to očkuje do toho pařezu? Asi na jaře?

    1. na komentář reaguje maje — #6
    superkarma: 0 11.10.2011, 07:49:50
  25. avatar
    [1] enka1 [*]

    Zkusím

    superkarma: 0 11.10.2011, 07:18:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme