Reklama

O víkendu jsem si vymyslela do polévky drožďové knedlíčky. Nikdy dříve jsem je nedělala, ale s hromadou kuchařských knih a internetem nebyl problém najít dobrý a jednoduchý recept. Polévku jsem měla z předešlého dne, čistý hovězí vývar, a tak bylo o práci méně.

Vývar jsem si dala ohřát a vsypala do něj tři lžíce dětské krupičky. Nastrouhala jsem najemno celou mrkev a přidala také do vývaru. Určitě by bylo dobré doplnit polévku navíc o nudle nebo jiné polévkové těstoviny.

Zatímco se vývar ohříval a vařila se v něm krupice, připravila jsem si směs na drožďové knedlíčky.

Potřebujete:
1 kostku droždí (cca 42 g), ale může být i více
1 velkou cibuli
1-2 stroužky česneku
1 vejce
majoránku
strouhanku
čerstvě mletý pepř
sůl
zelená petrželová nať nebo pažitka

Na pánvi necháme rozpustit kousek másla, na kterém dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme i nadrobno nakrájený česnek.

Když má cibulka tu správnou zlatavou barvu, rozdrobíme k ní droždí, které se za stálého míchání rozpustí.

Odstavíme pánev z plotny a rozklepneme do ní vejce, které důkladně vmícháme do směsi.

Okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme strouhankou. Můžeme přidat i nasekanou zelenou petrželku či pažitku.

Směs nesmí být příliš tuhá, protože výsledné knedlíčky by byly také tuhé. Strouhanky použijeme tak akorát, aby šly tvořit hezké kuličky.

Knedlíčky uvaříme přímo v polévce nebo v osolené vodě. Vaříme je asi 3-5 minut.

Polévku jsem podávala posypanou zelenou petrželovou natí a měla jsem velký úspěch.

Dobrou chuť přeje