Reklama

Tento recept je vhodný jako vánoční cukroví, nebo jako zákusek k příjemnému posezení s přáteli.

DORTÍKY PODLE VERONIKY

vero

Těsto vypracujeme z 210 g prosáté polohrubé mouky, 70 g jemně nastrouhaných nebo umletých lískových oříšků, 70 g moučkového cukru, 150 g změklého másla, 1 lžičky směsi koření „Voňavé pečení s vanilkou“, špetky mleté skořice a špetky kypřícího prášku. Připravené těsto odložíme asi na půl hodiny do chladna. Mezi dvěma mikroténovými fóliemi vyválíme 3 mm silný plát a vykrajujeme kolečka o průměru 3 cm. Kolečka vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 175°C zhruba 6 minut. Poté necháme upečená kolečka vychladnout.

Vanilkový krém uvaříme ze 1/4 litru mléka a 1 balíčku vanilkového pudinku. Do horkého pudinku vmícháme 2 lžičky „Vanilkového cukru“ od Antonína  a 70 g másla. Krém necháme vychladnout.

Slepujeme vždy tři upečená kolečka k sobě:  nejdříve spojíme dvě kolečka rybízovou marmeládou, poté pokapeme rumem a vanilkovým krémem připojíme třetí kolečko.

Na závěr přelijeme slepená kolečka rozehřátou čokoládovou polevou (100 g čokolády na vaření a 50 g másla) a můžeme různě dozdobit: sekanými oříšky, mandlemi nebo jiným prodávaným sladkým zdobením. (Z uvedeného množství je asi 30 slepených dortíků.)

Použité suroviny na těsto :

  • 210 g  polohrubé mouky
  • 70 g  strouhaných nebo mletých lískových oříšků
  • 70 g  moučkového cukru
  • 150 g  másla
  • 1 lžička směsi „Voňavé pečení s vanilkou“
  • špetka mleté skořice od Antonína
  • špetka kypřícího prášku do pečiva

Vanilkový krém

  • 1 balíček vanilkového pudinku
  • 1/4 litru mléka
  • 70 g  másla
  • 2 lžičky „Vanilkového cukru“ od Antonína ( z pravé vanilky!)

Čokoládová poleva se zdobením

  • 100 g čokolády na vaření
  • 50 g másla
  • sekané ořechy, mandle nebo různé jiné sladké zdobení
  • rybízová marmeláda na plnění
  • trošku rumu

Voňavé pečení s vanilkou:

Sladce vonící směs do pečiva a dezertů z pravé vanilky. Hodí se do čajového pečiva, krémů, sladkých omáček i ovocných zákusků. Obsahuje pomerančovou  a citrónovou kůru, mletou vanilku, kardamom, skořici a cukr.

Tento recept je vhodný jako vánoční cukroví, nebo jako zákusek k příjemnému posezení s přáteli.

Tento recept vám přináší Koření od Antonína. Už 15 let pro vás vybíráme to nejkvalitnější koření z celého světa, které následně sami mícháme a ručně plníme do papírových sáčků a skleniček. Všechno naše koření je 100 % bezlepkové, neobsahuje glutaman ani jiné přidané látky.

Více na www.koreni.cz

logo