domácí jahodová zmrzlina

Zmrzlina bez zmrzlinovače se prý nedá připravit. Dá! Pravda je, že není tak krémová, hladká a jemná. Jsou v ní maličké krystalky ledu. Těm můžete částečně zabránit tak, že zmrzlinu vyndáte každou půlhodinku z mrazáku a prošleháte. Je to ale zbytečná otrava, takže máte-li zmrzlinovač, určitě ho neváhejte použít.

Já jsem tuto zmrzlinu dělala bez stroje, a dokonce jsem ani nepromíchávala. Drobné krystalky ledu dětem však vůbec nevadily a zmrzlina zmizela během několika minut.

Suroviny

  • 1 kg jahod
  • 1 kondenzované mléko
  • 1 smetana ke šlehání

Postup

Jahody omyjeme, očistíme a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Jakékoliv větší kusy jahod nám ve zmrzlině ztuhnou na kost, a to my určitě nechceme. K jahodám přidáme kondenzované mléko a smetanu. Promícháme.

Směs už není nutné sladit, je dost sladká od kondenzovaného mléka.

Plechovou formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a do ní nalijeme jahodovou směs. Dáme zmrazit do mrazničky, do druhého dne.

Na druhý den vytáhneme z mrazničky, necháme maličko povolit, vyklopíme a podáváme.

Dobrou chuť a krásné prázdniny přeje elly.

Reklama