Reklama

domácí musli

Müsli je perfektní vynález. Hodí se na snídani, svačinu nebo jako zdravý pamlsek dětem do školy. Nejlepší si připravíte sami doma. Přesně víte, co do něj namixujete a přizpůsobíte si ho vlastní chuti. Přidejte sušené ovoce, čokoládu, oříšky...cokoliv máte rádi.

Naše čtenářka Jana si tohle müsli zamilovala. Proto také recept přidala na své facebookové stránky. Vyzkoušejte müsli s teplým nebo studeným mlékem, v jogurtu nebo jen jako „zobání“ do misky. Nikdy se nepřejí.

Můžete si připravit několik různých druhů a skladovat je ve skleněných nebo plastových dózách. My máme doma velkou zásobu tubusů od MixIt (důkaz, že müsli u nás fakt frčí), tak stačí jen označit jaký nový mix je v které nádobě.

Suroviny

  • 500 g ovesných vloček
  • 1 vejce
  • 80 g medu
  • 1 vanilkový cukr
  • 90 g másla
  • + oříšky, semínka, sušené ovoce, kokos, čokoláda...

Postup

Rozpustíme si máslo a necháme vychladnout.
Vyšleháme si vejce s medem, přidáme máslo a promícháme s vločkami.
Dáme na plech a pečeme 10 minut na 200 °C.
Po 10 minutách promícháme a přidáme například hořkou čokoládu, lískové oříšky, slunečnicová semínka, mandle, rozinky, prostě to co máte rádi, a dáme ještě na 5 - 10 minut zapéct.

Co byste si do vločkového základu přidali vy?

Dobrou chuť přeje Jana.

Čtěte také

domácí musli

palačinka

ovesná kaše s ovocem