Vaření

Domácí paštika

domácí paštika

Má vaše rodina ráda paštiku a vy se děsíte všech těch éček a jiných neznámých věcí, které v kupovaném zázraku v plechovce můžou být? Připravte jim domácí paštiku.

A neříkejte, že na to nemáte čas a raději ji koupíte v obchodě :-) Podle našeho receptu se připraví téměř sama.

Suroviny:

kus vepřového bůčku
kus vepřového plecka
trochu kuřecích jater
sůl, pepř, kmín
3 cibule
trochu sádla

Postup:

Bůček a plecko osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme s kouskem sádla a podlité vodou, do trouby. vepřové maso k pečení

Neuvádíme přesné množství masa, protože to závisí na počtu vašich hladových krků, velikosti pekáče a vaší chuti se předzásobit. Recept mám od jedné maminky Šárky, která paštiku vždycky udělá ze 4 kilogramů bůčku a zamrazí si ji do kelímků a potom jen podle potřeby vytahuje. Já jsem kupovala bůček i plecko po půl kile a vanička jater vážila asi 400 g a po paštice se jen zaprášilo (pravda, pozvali jsme i sousedy a rodinu).

upečené vepřové maso a usmažená játra

Maso pečeme až do upečena, můžeme podlévat vodou. A ke konci pečení si usmažíme kuřecí játra.

umleté maso

Upečené maso a usmažená játra necháme trochu vychladnout a ještě zatepla umeleme. To podle původního receptu. V mé kuchyni mlýnek na maso chybí, takže jsem maso pěkně naházela do kuchyňského robota, kde se krásně rozsekalo na nožích. Přidáme i výpek z masa, případně ještě podle potřeby sádlo (paštika je pak méně sypavá a více mazlavá).

Zatepla chutná nejlépe :-)

Dobrou chuť přeje elly.

   
22.05.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [30] babička 888 [*]

    Sml30Sml67Sml16 hotovo,sice to není klasická paštika,spíš masová pomazánka ,ale je výbornáSml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 04.10.2013, 08:53:23
  2. [29] babička 888 [*]

    Ahojky maso už se peče tak jsem zvědavá na paštiku jak se mě povede

    superkarma: 0 03.10.2013, 12:37:18
  3. [28] babička 888 [*]

    Sml16

     hned vyzkouším,vypadá to krásně

    superkarma: 0 03.10.2013, 10:59:27
  4. [27] jithule [*]

    zkusim

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:07:57
  5. avatar
    [26] hubajda [*]

    Myškomedvídek — #24 mamka dela jednoduchej recept a je suprova

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:03:30
  6. [25] orangutan [*]

    Sml65to nemusím

    superkarma: 0 28.06.2009, 22:20:03
  7. avatar
    [24] Myškomedvídek [*]

    vypadá to dost pracně ale musí to být mnamkaSml79

    1. na komentář reaguje hubajda — #26
    superkarma: 0 28.06.2009, 21:09:14
  8. avatar
    [23] Avilo [*]

    hmmm, ta musí být výborná. A moc pěkné fotky!Sml67

    superkarma: 0 27.06.2009, 10:58:24
  9. [22] demonika [*]

    domácí je domácí..

    superkarma: 0 21.06.2009, 12:07:15
  10. [21] cigareta [*]

    ach to se mi zbíhají sliny určitě ten recept vyzkouším,mňamkaSml20

    superkarma: 0 30.05.2009, 21:05:01
  11. [20] matuszyk [*]

    Skusím jí udělat...........

    superkarma: 0 28.05.2009, 19:35:23
  12. avatar
    [19] Myškomedvídek [*]

    paráda bude to dobréSml59

    superkarma: 0 28.05.2009, 10:36:48
  13. [18] kamilka86 [*]

    vypadá moc zajímavě

    superkarma: 0 27.05.2009, 21:17:55
  14. [17] matuszyk [*]

    to udělá dnes k večeří-je to zajímavé .

    superkarma: 0 27.05.2009, 19:16:33
  15. avatar
    [16] 231 [*]

    paštika vypadá nádherně, určitě ji vyzkouším.

    superkarma: 0 26.05.2009, 07:14:39
  16. [15] libuno [*]

    Jistě to musí být vynikající. Já jsem se před 14ti dny rozhodla, že udělám sulc. Naprostý antitalent, ale koupila jsem nožičky, koleno, ramínko. Vše dopadlo v pohodě. Ač mi manžel vytiskl některé recepty, suprové. Včetně zeleniny. Jen jsem tam nedala vajíčka, okurku. Příště to jistě napravím.

    superkarma: 0 25.05.2009, 22:00:08
  17. [14] čičina90 [*]

    Beaute — #2 Recept! Recept! Recept! Recept, pls...Sml36

    superkarma: 0 23.05.2009, 13:33:46
  18. avatar
    [13] elly [*]

    gerda — #10 no a ono to máš stejné, jako se patokům někde z kaufu za 2,90 říká pivo a s pivem to má společný jen regál ;-)

    superkarma: 0 22.05.2009, 14:19:01
  19. avatar
    [12] elly [*]

    gerda — #10 sekaná je nejdříve umletá a pak upečená ;-) To fakt už spíš ta pomazánka z masa....

    superkarma: 0 22.05.2009, 14:18:17
  20. avatar
    [11] Beaute [*]

    pomazánka z masa Sml49Sml39

    superkarma: 0 22.05.2009, 14:03:19
  21. avatar
    [10] gerda [*]

    akademické debatySml30 - jenomže tady jde fakt o princip - upečené pomleté maso fakt paštika není, to je sekanáSml80

    1. na komentář reaguje elly — #12
    2. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 22.05.2009, 13:50:16
  22. avatar
    [9] elly [*]

    gerda — #7 to jsi mi připomněla včerejší hádku z Ano, šéfe. Hádali se o rizoto, že se mu nesmí říkat rizoto, když není ze speciální rýže určené na rizoto :-)

    superkarma: 0 22.05.2009, 13:31:46
  23. avatar
    [8] gerda [*]

    no, třeba tohle - http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=21488

    superkarma: 0 22.05.2009, 11:08:11
  24. avatar
    [7] gerda [*]

    tedy....nechci být válečný štváč, ale tohle paštika není. Paštika je něco, co se vaří ve vodní lázni a koření se jinak. Neříkám ovšem, že to není dobré - jen by se tomu nemělo říkat paštika.

    1. na komentář reaguje elly — #9
    superkarma: 0 22.05.2009, 11:07:09
  25. avatar
    [6] mmarianne [*]

    Beaute — #2 Prosím, napiš recept. Neříkám, že to budu vařit denně, ale občas se i 6 hodin dá zvládnout

    superkarma: 0 22.05.2009, 10:11:38
  26. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    Sml20 už si píši, paštiku milujeme Sml20

    superkarma: 0 22.05.2009, 09:16:14
  27. avatar
    [4] Beaute [*]

    Gizel — #3 Jsem na mateřské tak mám taky času dost :D Skvělý návod na rilletes najdeš tady http://olivovakucharka.webgarden.cz/recepty/rillettes-de-connerre-rijet-d.html

    superkarma: 0 22.05.2009, 08:42:51
  28. [3] Gizel [*]

    Beaute — #2 Jsem v důchodu, mám času dost. Pokud je paštika, či co to je, výborná, napiš ingredience a stačí stručně napsat návod. Sml20

    1. na komentář reaguje Beaute — #4
    superkarma: 0 22.05.2009, 07:05:29
  29. avatar
    [2] Beaute [*]

    karamelko: určitě si ji můžeš ochutit přidáním jiných druhů masa, koření, bylinek... u nás se teda domácí paštiky moc neprovozujou, protože paštika všobecně u nás moc nejede. Co ale dělám jednou za čas je francouzský rilletes. Na ten snad ale sem recept nikdy dávat nebudu, protože vzhledem k tomu že se to vaří 6 hodin by mě spousta lidí nejspíš kamenovalo. Sml4

    1. na komentář reaguje Gizel — #3
    2. na komentář reaguje mmarianne — #6
    3. na komentář reaguje čičina90 — #14
    superkarma: 0 22.05.2009, 06:28:32
  30. avatar
    [1] karamelka [*]

    elly a ako to chuti? nie ako z obchodu predpokladam?

    superkarma: 0 22.05.2009, 04:26:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme