Romana z blogu Na skok v kuchyni se rozhodla udělat radost svému manželovi. Třeba recept na domácí zdravější verzi lískooříškového krému potěší i vás.

nutella

Já osobně nutellu nejím vůbec, ale manžel je na ní tak trochu závislý. Když se ale teď pustil do zdravého stravování, snažila jsem se vymyslet variantu, aby se nutelly nemusel úplně vzdát. Vyzkoušela jsem tuto variantu a sklidila pochvalu.

Ingredience

  • 175 g lískových oříšků
  • 3 lžičky kokosového oleje
  • 80 g vypeckovaných datlí
  • 40 g kakaa
  • 2 lžíce datlového sirupu (javorového)
  • několik kapek vanilkového extraktu
  • 1 lžíce Grand Marnier
  • 50-70 ml vody

Postup

  1. Lískové oříšky dáme na plech a 15-20 minut je na 160 stupňů opečeme v troubě.
  2. Oříšky necháme vychladnout, a pokud jsou se slupkou, slupku odstraníme.
  3. Do výkonného mixéru dáme lískové oříšky a rozmixujeme na pastu. Poté přidáme kokosový olej, datle, kakao, datlový sirup (můžeme ho nahradit javorovým), vanilkový extrakt, Grand Marnier a vodu.
  4. Vše umixujeme do hladka. Pokud je směs hodně hustá, přidáme ještě trochu vody. Jestli se nám zdá, že není nutella dostatečně sladká, můžeme ji ještě dosladit datlovým sirupem.
  5. Uchováváme ji v lednici ve skleněných uzavřených nádobách.

nutella

nutella

Foto: Romana Böhmová

 

https://www.naskokvkuchyni.cz/wp-content/uploads/2016/06/var2.jpg

Na skok v kuchyni

Blogerka Romana miluje jídlo. Ochutnává ho po celé České republice, ale i v zahraničí a hlavně ho sama připravuje. Její úžasné recepty najdete na jejím blogu.

 

 

Na skok v kuchyni magazín

Romana vydává i každý měsíc magazín o vaření, který si můžete stáhnout zde.

Čtěte také:

Reklama