Vaření

Domácí kávová zrna a kokosky

Pochutnat si na sladkém, to je o vánocích skoro povinnost! Splnit si ji můžete například s následujícími rychlými recepty na cukroví od čtenářek Řeřichy a Haaho. Téma dne: Rychlé vánoční cukroví.

Sladkostí není nikdy dost. Další dva recepty na rychlé vánoční cukroví dorazily do redakce od čtenářek Haaho a Řeřichy. Tématem dne jsou rychlé vánoční recepty.

Kokosky

kokosky

Já peču jen jednoduché cukrovíčko, na složitější přejdu třeba až za pár let. Tak přispívám jedním jednoduchým receptíkem!

25 dkg ml.cukru,2 vejce,2 malé lžičky mléka-tyhle ingredience smícháme. Přidáme hrst hrubé mouky, hrst strouhanky, na špičku nože prášek do pečiva a 25 dkg kokosu a všechno smícháme. Těsto necháme chvíli stát, aby zvlhlo.Na dobře vymazaný plech děláme rukou hromádky, které tvarujeme do špičky (já jsem letos zkoušela i kuličky a vypadají taky dobře)Pečeme je na nízké teplotě (já na 120).Pokud je těsto moc husté, přidáme trošku mléka.

Pokud zkusíte, tak snad Vám bude chutnat. Nám kokosky chutnají :)

Haaho

Domácí kávová zrna

zrna

  • 3 lžíce jemně mleté zrnkové kávy, 3 lžíce kakaového prášku, 8 lžic solamylu, 8 lžic moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 8 lžic změklého másla

Uvedené suroviny dáme do misky, promícháme a vařečkou zpracujeme dohromady. Vyklopíme na vál a rukama zpracujeme na hladkou hmotu. Oddělujeme stejně velké kousky a tvarujeme z nich malé válečky, velikost podle velikosti formičky. Dáme je ztuhnout do ledničky.

Výroba domácího marcipánu

  • 150 g moučkového cukru, 150 g sušeného mléka, 3 lžíce oleje, trochu vody, pár kapek mandlové tresti, potravinářská barva podle potřeby

Cukr s mlékem prosejeme, přidáme olej, tresť a pár lžiček vody a dobře zpracujeme. Je-li hmota řídká, přidáme mléko a cukr. Je-li moc tuhá, namáčíme si ruce do vody (podle potřeby opakovaně) a hněteme, dokud nezískáme potřebnou konzistenci.Na zrna nechávám marcipán bílej.

Marcipán rozválíme na tloušťku 2-3 mm a vykrajujeme oválky o něco větší než bude zrno. Jeden marcipánový oválek položíme na formičku, na něj kávový váleček a ten přikryjeme druhým marcipánovým oválkem. Marcipánové placičky po obvodu zmáčkneme k sobě a celý kousek jemně vtlačíme do formičky. Vyndáme ven a přebytečný okraj marcipánu nůžkami odstřihneme. Nemáme li formičky tak na placičku marcipánu položíme kávový váleček, zabalíme a na vrchní stranu vařečkou uděláme žlábek.

Zrna obalená marcipánem dám ztuhnout do lednice, nejlépe na chvilku na mrazák, poté namáčíme po jednom do rozehřáté polevy a necháme ztuhnout.

dobrou chuť,
Řeřicha

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Rychlé vánoční cukroví

Máte nějaký rychlý recept na vánoční cukroví? Sem s ním!

Tématem je dnes vánoční cukroví. Vánoce jsou už opravdu za humny, ale vy nestíháte napéct? Nezoufejte! Čtěte dnes magazín Žena-in.cz a posílejte do něj své rychlé recept na vánoční cukroví! Máte recept, se kterým lze udělat nějaké cukroví snadno, rychle a bez šíleného pobíhání a shánění deseti ingrediencí? Pokud ano, pošlete mi ho na e-mailovou adresu redakce. Získat za něj můžete 500 bodů do Velké vánoční soutěže a dárkové balení čajů PICKWICK se skleněným hrníčkem!

Přiložíte-li jednu fotku hotového cukroví, máte větší šanci na uveřejnění!

Receptů přichází skutečně velké množství, zasílejte je do 14.00 hodin, pozdější již nebudou zveřejněny.

pik

   
17.12.2010 - Mlsání - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. avatar
    [16] hubajda [*]

    ja do marcipanu davam med

    superkarma: 0 16.11.2012, 13:40:49
  2. avatar
    [15] daddyska [*]

    kávová zrna vypadají báječně Sml67

    superkarma: 0 05.02.2011, 20:44:56
  3. [14] Jane75 [*]

    Nemám je tak krásné jak na obrázku, ale myslím, že se povedly. Hlavně dobře chutnají a nějaká část mi jich doma už zmizela.... Sml23 Chutnají všem. Sml16

    superkarma: 0 17.12.2010, 23:55:01
  4. [13] ula [*]

    Je vidět, že s těmi zrny si dala paní záležet.

    superkarma: 0 17.12.2010, 21:21:31
  5. [12] orangutan [*]

    krásaSml59

    superkarma: 0 17.12.2010, 20:22:06
  6. [11] FAXÍK [*]

    je to nádhera Sml59

    superkarma: 0 17.12.2010, 18:03:36
  7. avatar
    [10] denkas [*]

    Už jsem dlouho neviděla kávový zrna v cukrárně. Dala bych si.Sml59

    superkarma: 0 17.12.2010, 17:32:02
  8. [9] lidicka [*]

    kokosky mám ráda, kávová zrna vypadají taky chutně

    superkarma: 0 17.12.2010, 16:45:10
  9. [8] dadma [*]

    To vypadá moc pěkně .Kávové zrnko bych hned ochutnala.

    superkarma: 0 17.12.2010, 15:41:16
  10. [7] gabcahovorkova [*]

    Vypadá to moc dobře!!!! Hned bych ochutnala. Sml16

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:41:42
  11. [6] hannysek [*]

    Sml16To zrno vypadá moc dobře, ale to by mi ho musel někdo udělat!Sml22

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:23:52
  12. [5] hannysek [*]

    Přesně ani nevím, až tak nějak ztmavnou. Asi půl hodiny, nevím,to poznášSml16

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:22:46
  13. [4] LenkaJ11 [*]

    miluju kávová zrna, ale letos už mám napečeno a další se mi nechce, vyzkouším někdy jindy Sml59

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:09:33
  14. avatar
    [3] Vlastka [*]

    Letos jsem také prvně dělala marcipán.Ňam,ňam.Kávová zrna se mi líbí.Sml67

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:09:25
  15. avatar
    [2] SNÍŽEK [*]

    kokos ani marcipán ne.Sml80

    superkarma: 0 17.12.2010, 14:03:10
  16. avatar
    [1] krokodylice [*]

    Jak dlouho se pečou ty kokosky?

    superkarma: 0 17.12.2010, 13:58:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme