Máte rádi cheesecake? A zmrzlinu? Vyzkoušejte zmrzlinu, která chutná jako jahodový cheesecake. Příprava není zas tak náročná a výsledkem uspokojíte leckterý mlsný jazýček...

jahodová cheesecake zmrzlina

Suroviny

1 a 1/4 hrnku 12% smetany
3/4 hrnku smetany ke šlehání
120 g sýra Philadelphia
3 žloutky
3/4 hrnku cukru
asi 6 velkých jahod - budeme potřebovat 3/4 hrnku jahodového pyré (rozmixovaných jahod)
3 - 4 velké jahody - asi 1/2 hrnku nahrubo nasekaných jahod
4 kvalitní máslové sušenky (můžou být i kakaové, prostě nějaké vaše oblíbené)
1 lžička vanilkového extraktu

Postup

V hrnci smícháme obě smetany a na nízké teplotě ohřejeme, těsně pod bod varu. Nesmí vřít!
V míse smícháme žloutky, cukr a sýr. Mícháme tak dlouho, dokud není krém světlý a pěkně našlehaný. Cukr se musí rozpustit. Poté přimícháme teplou smetanu. Naléváme ji do směsi pomalu, za stálého míchání.

Nyní přemístíme mísu se zmrzlinovou směsí nad vroucí vodu, do vodní lázně. Mícháme tak dlouho, dokud krém není dostatečně hustý. Přidáme jahodové pyré, hruběji nasekané jahody a nahrubo rozdrcené sušenky. Opět důkladně promícháme a dáme asi na čtyři hodiny do mrazáku.

Během mrazení je dobré zmrzlinu několikrát vytáhnout ven a promíchat.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama