Vaření

Domácí „instantní“ polévka

Tuto polévku si v klidu můžete nachystat doma večer do sklenice a druhý den v poledne jen prostě zalít horkou vodou.

domácí instantní polévka

A zdravý a rychlý oběd je na světě !

Ne že bych vás tady chtěla nabádat k tomu, ať obědváte v práci u počítače, ale sama vím, že někdy to jinak nejde. A když si dáte takovouto zdravou polévku budete mít určitě lepší pocit, než když v rychlosti zhltáte nějaký hnus plný chemie.

domácí instantní polévka

Surovinu na 500 ml sklenici - 2 porce

  • 1 mrkev
  • 1/2 kořenové petržele
  • 1 řapík řapíkatého celeru i s listy
  • 1/2 lahůdkové cibulky
  • 2 hrsti rýžových nudlí
  • 2 hrsti špenátových lístků
  • pažitka
  • polévkové koření, sůl a pepř

Postup

Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel na jemném struhadle. Cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky. Nudle nalámeme.

domácí skleničková polévkaVšechnu zeleninu i nudle dáme do sklenice, osolíme , opepříme a přidáme polévkové koření. Vyvarujte se použití Vegety a podobným chemiemi nabitým lahůdkám. Polévkové koření, které potřebujete, koupíte ve všech lepších marketech , nebo ještě lépe v prodejnách zdravé výživy. Já používám Sonnentor – polévkové koření – obsahuje petržel, libeček, pastiňák a majoránku.

Uložíme do lednice – NEZAPOMENEME DOMA :). Jakmile budeme chtít v práci obědvat, sklenici zalijeme do plna vařící vodou. Zavřeme , lehce protřepeme a necháme 10 minut odstát.

Potom už jen vyklopíme do talíře a jíme. Pokud nemáme v práci talíř, jíme přímo ze sklenice.

Dobrou chuť a nejezte to nad klávesnicí! Ta mrkev se z toho fakt blbě vybírá!

Lenka

   
08.01.2015 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [23] Ľubica [*]

    Tak tento reept mi přije jako pokračování p.Hrušky z NovySml30Sml30Sml30, tohle není polévka, jen zalitá nakrájená zelenina. Bez těch nudlí bych to viděla s jogurtem jako výborný salátSml16

    superkarma: 0 03.03.2015, 23:08:01
  2. [22] Petulinek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 03.03.2015, 09:58:10
  3. [21] magic11 [*]

    pajda — #17Sml67

    superkarma: 0 22.01.2015, 15:45:36
  4. avatar
    [20] monkee [*]

    Efča — #19 To taky není zrovna velké terno (poslední odstavec).Sml23

    superkarma: 0 11.01.2015, 10:32:48
  5. avatar
    [19] Efča [*]

    Tak naštěstí mám v práci mikrovlnku. Sml30

    1. na komentář reaguje monkee — #20
    superkarma: 0 11.01.2015, 08:45:12
  6. [18] petronela1 [*]

    Sml68Sml15 fůůůůj tohle fakt ne.

    superkarma: 0 10.01.2015, 10:08:47
  7. avatar
    [17] pajda [*]

    Klára Křížová — #4 nešlo by přidat čudlík "Nelíbí"?

    Oni si to v té Asii předvářejí...blanšírování mrkve trvá cca 5 minut, ale chuťově ji změní k nepoznání, i když na pohled je víceméně pevná. Aspoň Číňané, Japonci i Vietnamci to dělají stejně - jak vím z jejich rodin. Syrovou zeleninu, jenom zalitou vodou, by nepozřeli. Ale na rovinu - doma to očistit, nastrouhat, poskládat...v práci to pak zalít vařící vodou a pak utírat vodu z prasklé sklenice mě nijak neláká.

    1. na komentář reaguje magic11 — #21
    superkarma: 2 09.01.2015, 10:10:43
  8. avatar
    [16] kobližka [*]

    Tak,ač nejsem kuchařka věhlasných kvalit,tohle mě přijde jednoduše jako spařená zelenina,nic víc.Rozhodně to má k polévce hodně daleko.

    superkarma: 7 08.01.2015, 14:14:24
  9. avatar
    [14] gerda [*]

    navíc, syrová zelenina, pokud se nespotřebuje brzo, má tendenci kvasitSml80 Já, pokud bych to už doma strouhala, bych to asi vrzla do malého papiňáku, dala tomu pár minut a bylo by po problému.

    superkarma: 0 08.01.2015, 13:32:54
  10. [13] Rikina [*]

    margot — #11 Sml22 Jenže to sušené se aspoň po těch 10 minutách dá jíst. Sml80 Ze syrové zeleniny nic moc, kdysi jsem to zkoušela, a teda ta práce s tím krájením a strouháním je otravná, přičemž i když se s tím člověk matlá hodně na jemno, má to nakonec stejně pořád prakticky syrové. Horká voda to nespasí. To už mi přijde méně práce si udělat zeleninový salát, mám-li věnovat čas krájení zeleniny.

    superkarma: 5 08.01.2015, 13:00:04
  11. [12] Beyonce1994 [*]

    Docela blbustka jako podle měSml15 Sml79

    superkarma: 1 08.01.2015, 12:31:33
  12. avatar
    [11] margot [*]

    myslím, že zelenina takto nastrouhaná je ve sklenici po daném čase dostatečně měkká. a pro lenochy se to dá už dávno koupit v pytlíku v nějakém tom "zdravém" krámu hotové, sušené. doma připravené je ale jistě lepší.

    1. na komentář reaguje Rikina — #13
    superkarma: 0 08.01.2015, 12:00:54
  13. avatar
    [10] kapkamore [*]

    Taky mám raději zeleninu vařenouSml22

    superkarma: 0 08.01.2015, 11:38:27
  14. avatar
    [9] Kadla [*]

    Zkusím.

    superkarma: 0 08.01.2015, 10:32:08
  15. [8] babcace [*]

    Skvělý nápad, určitě vyzkouším. Zelenina by měla být za 10 minut měká, je to vlastně v páře.

    superkarma: 0 08.01.2015, 09:27:57
  16. avatar
    [7] blanca [*]

    to vypadá zajímavě a bude asi i dobré, přijde mi to jako super vychytávka do práce, jen....ta zelenina se vážně během takové chvilky uvaří?? Sml80 nemusím mít v polévce zeleninu rozvařenou, ale taky ne téměř syrovou Sml33

    superkarma: 0 08.01.2015, 08:43:51
  17. avatar
    [6] Suzanne [*]

    V životě by mě to nenapadlo Sml6 Skvělé Sml67Sml16

    superkarma: 0 08.01.2015, 08:12:10
  18. avatar
    [5] kaba [*]

    to je vychytávka Sml67

    superkarma: 0 08.01.2015, 07:01:34
  19. [4] Klára Křížová [*]

    Takové polívky delají v Asii, páringrediencí, zalije se vývarem či vodou a polívka je hned

    1. na komentář reaguje pajda — #17
    superkarma: 0 08.01.2015, 06:05:15
  20. avatar
    [3] gerda [*]

    Proti chuti nenamítám vůbec nic, ta bude skvělá. Ale já bych potřebovala mít zeleninu v polévce měkkou.Sml80

    superkarma: 7 08.01.2015, 05:42:47
  21. avatar
    [2] vladka321 [*]

    Výborný nápad, budu muset vyzkoušet Sml67

    superkarma: 0 08.01.2015, 02:47:08
  22. avatar
    [1] peetrax [*]

    Ty jo, tak to je naprostá paráda. Přitom je to tak jednoduché, ale zrovna lidi jako jsem já na něco takového nikdy nedojdou, protože jim to v tomto směru nepálí. Sml31 Díky za nápad, do toho půjdu! Sml67

    superkarma: 3 08.01.2015, 00:29:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum recepty

Náš tip

Doporučujeme