Tuto polévku si v klidu můžete nachystat doma večer do sklenice a druhý den v poledne jen prostě zalít horkou vodou.

domácí instantní polévka

A zdravý a rychlý oběd je na světě !

Ne že bych vás tady chtěla nabádat k tomu, ať obědváte v práci u počítače, ale sama vím, že někdy to jinak nejde. A když si dáte takovouto zdravou polévku budete mít určitě lepší pocit, než když v rychlosti zhltáte nějaký hnus plný chemie.

domácí instantní polévka

Surovinu na 500 ml sklenici - 2 porce

  • 1 mrkev
  • 1/2 kořenové petržele
  • 1 řapík řapíkatého celeru i s listy
  • 1/2 lahůdkové cibulky
  • 2 hrsti rýžových nudlí
  • 2 hrsti špenátových lístků
  • pažitka
  • polévkové koření, sůl a pepř

Postup

Zeleninu očistíme. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle, petržel na jemném struhadle. Cibulku a řapíkatý celer nakrájíme na malé kousky. Nudle nalámeme.

domácí skleničková polévkaVšechnu zeleninu i nudle dáme do sklenice, osolíme , opepříme a přidáme polévkové koření. Vyvarujte se použití Vegety a podobným chemiemi nabitým lahůdkám. Polévkové koření, které potřebujete, koupíte ve všech lepších marketech , nebo ještě lépe v prodejnách zdravé výživy. Já používám Sonnentor – polévkové koření – obsahuje petržel, libeček, pastiňák a majoránku.

Uložíme do lednice – NEZAPOMENEME DOMA :). Jakmile budeme chtít v práci obědvat, sklenici zalijeme do plna vařící vodou. Zavřeme , lehce protřepeme a necháme 10 minut odstát.

Potom už jen vyklopíme do talíře a jíme. Pokud nemáme v práci talíř, jíme přímo ze sklenice.

Dobrou chuť a nejezte to nad klávesnicí! Ta mrkev se z toho fakt blbě vybírá!

Lenka

Reklama