Reklama

Chcete vyzkoušet osvědčený, výborný recept? Pokud ano, určitě vyzkoušejte domácí francouzský quiche koláč se špenátem, který se stane vaší srdeční záležitostí.

 

quich

 

Suroviny

  • 250 g špaldové mouky
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • 1 – 2 lžíce vody
  • 140 g rostlinného tuku Flora Gold

Ingredience na náplň

  • 1 šalotka
  • 250 g špenátu
  • 100 g Mozzarelly
  • 40 g rostlinného tuku Flora Gold
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 2 stroužky česneku
  • 2,5 dl smetany
  • 3 ks vejce
  • 1dl mléka

Postup

  1. Ingredience na těsto smícháme, vyválíme a vložíme do formy na koláč.
  2. Špičkou nože těsto na několika místech propíchneme.
  3. Necháme v lednici odpočinout asi 30 minut.
  4. Šalotku nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na rostlinném tuku Flora Gold. Přidáme listy špenátu osolíme, opepříme, přidáme špetku muškátového oříšku, česnek a promícháme. Nalijeme na vychlazené těsto.
  5. Smetanu, vejce a mléko rozšleháme, osolíme, opepříme a nalijeme na špenát.
  6. Posypeme natrhanými kousky mozzarelly a pečeme do zlatova na 150°C.

Dobrou chuť!