Vaření

Domácí bramborový chleba

bread

Suroviny

  • 50 dkg vařených brambor
  • 1 vejce
  • sůl a kmín
  • hladkou mouku podle potřeby – aby bylo těsto tužší a nelepilo se

Postup

Uvařené brambory umeleme na masovém strojku nebo v robotu. Přidáme vejce, sůl a kmín a mouku podle potřeby.
Těsto rozválíme na placku o tloušťce asi 1 cm a dáme na suchý plech. Pečeme v předehřáté troubě 20 minut. Potom placku obrátíme a dopečeme dozlatova.
Není to klasický chleba, ale hodí se ke všemu.

Dobrou chuť přeje Martina.

   
23.10.2009 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [21] hubajda [*]

    zkusim mam pekarnu

    superkarma: 0 13.11.2012, 23:50:42
  2. avatar
    [20] arminka [*]

    pekárnu nemám,ale stojí za zkoušku Sml16

    superkarma: 0 15.09.2012, 00:03:00
  3. avatar
    [19] vodfon, kolie [*]

    Já peču v pekárně !!!!!!!!!!!!!!!!Sml59

    superkarma: 0 22.12.2009, 23:24:36
  4. avatar
    [18] marcela-1 [*]

    chleba peču už několik let,nemůžu si pekárnu vynachválit-ale bramborový chleba jsem ještě nepekla,možná někdy vyzkouším

    superkarma: 0 08.11.2009, 14:30:50
  5. avatar
    [17] lušinka [*]

    Karym má pravdu, je to normální bramb. těsto, moje babička dělala bramborové placky, moje máma taky, teď i moje sestra, je to strašně dobry s povidlím, ale podle mě to dá dost práce, jsem na to líná, ale tenky jsou fakt moc dobry..

    superkarma: 0 26.10.2009, 10:12:03
  6. avatar
    [16] karlak [*]

    určitě vyzkouším

    superkarma: 0 25.10.2009, 18:52:43
  7. [15] karym [*]

    Vážené dámy! Elly z nás dělá volly! (omlouvám se, ale pěkně se to rýmujeSml16).

    Jak praví Receptury teplých pokrmů, výše zmiňované bramborové těsto se připravuje především z hrubé mouky. Z hladké to musí být pořádný křupan. Těsto je úplně stejné jako na bramborové šišky s mákem, přílohové bramborové knedlíky, knedlíky plněné škvarky, či uzeným. Dají se z něj připravit i výše zmiňované bramborové placky, které fakt nevím proč zove Elly bramborovým chlebem. S tím fakt nemá nic společného. 

    Tyto placky připravovala už moje babička, přímo na plotně svého kachlového sporáku. Stejně dobře se dají upéct na pánvičce nebo, jak uvádí Elly v troubě. Můžete je podávat s povidly, mákem, škvarky a kysaným zelím. Já je milovala se sádlem a moučkovým cukrem.

    A teď tedy přesný rozpis surovin: 800g brambor, žloutek, 125g hrubé mouky, 125g krupice, 10g soli. Hlavně ty brambory melte řádně vychladlé, jinak se vám bude těsto dost lepit. Nevypracovávejte těsto příliš dlouho, protože pak řídne.

    superkarma: 0 25.10.2009, 18:26:45
  8. [14] veerac [*]

    Nemám ráda recepty se slovy podle potřeby. Většinou se mi nepovedou. A už tento recept někdo vyzkoušel a povedl se mu?

    superkarma: 0 25.10.2009, 15:03:00
  9. [13] MarciZ [*]

    ZNÍ TO LÁKAVĚ URČITĚ VYZKOUŠÍM

    superkarma: 0 25.10.2009, 03:02:48
  10. avatar
    [12] Irena1 [*]

    zkoušel to někdo v domácí pekárně - časy a tak?

    podle receptu mi to přijde taky spíš jako těsto na placku než na chleba - tak kdo už vyzkoušel?

    Bramborový chleba jinak prodávají třeba v Kauflandu, je vynikající a vypadá skoro jako ten z fotky Sml67

    superkarma: 0 24.10.2009, 23:08:31
  11. [11] electrica [*]

    mnam,to hned zitra zkusim :-))

    superkarma: 0 24.10.2009, 20:02:04
  12. avatar
    [10] hannah58 [*]

    Recept se zdá dobrý, zase pro změnu.

    superkarma: 0 24.10.2009, 00:13:22
  13. avatar
    [9] Mopsička [*]

    Tak ten dělávám ráda, mám domácí pekárnu a je výborný, i když nejen bramborový. Dělám v ní všechno možné, ale to už je na delší a jinou debatu Sml58

    superkarma: 0 23.10.2009, 22:24:55
  14. avatar
    [8] Bugy [*]

    Může to být dobrý. Chleba to není, správně se tady v příspěvcích píše, že jde spíš o bramborovou placku. Rozhodně těsto nemůže samo jentak vykynout..

    A co ta fotka?, to musí být úplně jiný chleba.

    superkarma: 0 23.10.2009, 19:35:37
  15. avatar
    [7] Dante Alighieri [*]

    Mně se to líbí, protože to vypadá velice nekomplikovaně. Sml26

    superkarma: 0 23.10.2009, 19:26:47
  16. avatar
    [6] Juana [*]

    To není chleba, to jsou  normální bramborový placky, takový dělala už moje babička a mazala je povidly, akorát je nepekla v troubě, ale nasucho na kamnech

    superkarma: 0 23.10.2009, 18:25:28
  17. avatar
    [5] enka1 [*]

    Bez žádnýho kypřidla?

    superkarma: 0 23.10.2009, 17:23:31
  18. [4] agent007 [*]

    Díky za receptík.:-)

    superkarma: 0 23.10.2009, 16:50:35
  19. [3] FAXÍK [*]

    ten může být dobrý Sml59 Sml67

    superkarma: 0 23.10.2009, 10:14:05
  20. avatar
    [2] haluška [*]

    Sml52aj tu je ako základ domáci zemiakový chlebík

    superkarma: 0 23.10.2009, 10:08:28
  21. avatar
    [1] maje [*]

    a jak to martino chutná? předpokládám, že jako klasický chleba asi neSml80

    superkarma: 0 23.10.2009, 06:54:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme