Vaření

Domácí banketky

bagette

Suroviny

500 g hrubé mouky
250 ml mléka
150 g másla
60 g cukru krupice
2 žloutky
1 kostka droždí (42 g)
1 lžíce rumu
špetka citronové kůry
špetka soli
hladká mouka na vál

Postup

Trochu mléka lehce ohřejeme, do vlažna. Přidáme do něj lžičku cukru, rozmícháme, lžičku mouky, rozmícháme. Rozdrobíme droždí a necháme na teplém místě vykynout.
Zbytek mouky dáme do mísy (případně do domácí pekárny) a smícháme s cukrem, solí, žloutky a zbytek mléka. Nakonec rozpuštěné máslo, citronovou kůru a rum. A úplně nakonec připravený kvásek.
Důkladně propracujeme a necháme asi 45 minut kynout. Pokud pracujeme s pekárnou, použijeme program těsto a necháme zamíchat a vykynout.
Z hotového těsta zpracujeme malé rohlíčky, které můžeme i zakroutit do tvaru koleček či esíček. Posypeme sezamovým semínkem, mákem, hrubou solí, ovesnými vločkami nebo čímkoliv jiným.
Můžeme si připravit také sladké rohlíčky, které posypeme cukrem, skořicí, případně po vytažení z trouby lehce potřeme medem.

Dobrou chuť přeje Jituna.

   
07.09.2009 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [14] jithule [*]

    dělám

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:45:52
  2. avatar
    [13] hubajda [*]

    arminka — #12 ale domaci jsou lepsi

    superkarma: 0 13.11.2012, 23:08:52
  3. avatar
    [12] arminka [*]

    hmm,raději si tu jednu koupím Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #13
    superkarma: 0 14.09.2012, 23:17:35
  4. avatar
    [11] vodfon, kolie [*]

    Ty jsou!!!!!!!!!Sml59Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 22.12.2009, 21:33:06
  5. avatar
    [10] Mopsička [*]

    Taky dělávám, těstíčko si nechávám upatlat v domácí pekárně.Sml59

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:37:52
  6. avatar
    [9] Allma [*]

    Sml15 tak banketky nemám vůbec takové křupavé jak jsou na fotce Sml15 vypadají jak obyčejné rohlíčky Sml15Sml80

    superkarma: 0 07.09.2009, 21:55:45
  7. avatar
    [8] jedle [*]

    femme — #4 jsou i lidi, co pekárnu nemají Sml22 Sml30 

    superkarma: 0 07.09.2009, 15:24:24
  8. avatar
    [7] Prskoletka [*]

    Věrulinka — #5 podej raport jaké bylySml30Sml52

    superkarma: 0 07.09.2009, 13:50:48
  9. avatar
    [6] femme [*]

    Věrulinka — #5  no a čemu jsem se to já divila Sml58Sml30

    superkarma: 0 07.09.2009, 12:55:39
  10. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    femme — #4 Pavla_b — #3 Sml30 snad není žádný problém, si suroviny dát do pekárny, jj dám do ní Sml67Sml80Sml30

    1. na komentář reaguje femme — #6
    2. na komentář reaguje Prskoletka — #7
    superkarma: 0 07.09.2009, 12:27:32
  11. avatar
    [4] femme [*]

    Pavla_b — #3 jj, to jsem četla Sml58 jen fakt nechápu, že když má někdo pekárnu, tak že to nenechá celé na ni: "Zbytek mouky dáme do mísy (případně do domácí pekárny) a smícháme s cukrem, solí, žloutky a zbytek mléka. Nakonec rozpuštěné máslo, citronovou kůru a rum. A úplně nakonec připravený kvásek." Sml58

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #5
    2. na komentář reaguje jedle — #8
    superkarma: 0 07.09.2009, 10:56:24
  12. [3] Pavla_b [*]

    femme — #2 "Pokud pracujeme s pekárnou, použijeme program těsto a necháme zamíchat a vykynout."

    1. na komentář reaguje femme — #4
    2. na komentář reaguje Věrulinka — #5
    superkarma: 0 07.09.2009, 10:15:15
  13. avatar
    [2] femme [*]

    nechápu, proč dotyčná paní nenechá celé to těsto na pekárně? Sml58Sml80

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #3
    superkarma: 0 07.09.2009, 09:51:34
  14. avatar
    [1] Věrulinka [*]

    Sml67 vyzkouším, už si jdu vytisknout Sml67

    superkarma: 0 07.09.2009, 09:16:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme