Reklama

Tak copak si dnes dáte ke snídani? Já jsem ještě nesnídala, ale chystám se uvařit si kávu – krémovou, natřít si rohlík – zaručeně čerstvý, tuto kombinaci malinko naruším – margarínem, ale upravím – domácí marmeládou.

Tak takhle nějak jsem na tom já. Žádné bio, snad jen ta maminčina marmeláda. Rohlík mám klasický, světlý. Snažím se to v rámci možností nějak kombinovat.

Dnes máme hodně zásadní téma, téma, o které by se měli zajímat zejména ti nahoře, ti, kteří se stravují jistě dobře. Ale co je jim po stravě „poddaných“. Nakrmte je a dají pokoj. Nakrmte je - třeba krmnými brambory, hlavně, že dodavatel platí.

Jsme zemí, kde kvantita potravin převyšuje kvalitu. Naše země je známá jako odpaliště nekvalitních surovin.

Jak je možné, že to došlo tak daleko? Dá se s tím vůbec ještě něco dělat? Co mají dělat lidé, kteří žijí od výplaty k výplatě? Musí si kazit žaludky levnými a nekvalitními potravinami?

Je to téma velmi složité, sama se do této debaty nepustím, děkuji za vaši pomoc a vaše komentáře.

Téma dnešního dne 25. ledna 2012
Potraviny – kvantita versus kvalita

  • Jaký je váš názor na kvalitu potravin v našich obchodních řetězcích?
  • A co potraviny u vietnamských prodavačů?
  • Máte špatné zkušenosti s trvanlivostí a kvalitou?
  • Kupujete do zásoby?
  • Pěstujete si nějaké vlastní suroviny?
  • Cítíte ten znatelný chuťový rozdíl?
  • Co říkáte na biopotraviny?
  • Co říkáte na neustále zdražování potravin, je úměrné kvalitě?
  • Vaříte i „podle peněženky“?

Vše o potravinách, vaše příběhy, názory a komentáře pište na redakční e.mail: redakce@zena-in.cz

Jedna z pisatelek obdrží dárek: Dvě knihy kuchařek. Nahlédla jsem do nich, nejsou špatné. :)

knihy