Čím by byla česká vánoční večeře bez bramborového salátu? Téměř ve všech rodinách je nedílnou součástí štědrovečerní tabule. Někdo si k němu dá tradičního kapra v trojobalu, jiný klasický vepřový nebo kuřecí řízek. Každý salát dělá trochu jinak, základ je však vždycky stejný – brambory. Mezi tradiční ingredience patří také plnotučná hořčice, která dodá salátu tu správnou chuť.

salát

Naším tipem je recept na lehký bramborový salát - vyzkoušejte

Lehký bramborový salát

  • 6 větších bramborhořčice
  •  1 malý nebo půl velkého celeru
  • 2 mrkve
  •  1 petržel
  •  1 cibule
  • 1 vejce
  • 1 malá konzerva steril. Hrášku
  • sterilované sladkokyselé okurky
  • 150 g bílého jogurtu
  • Plnotučná hořčice Malva
  • Sůl
  • Pepř
  •  Ocet

Brambory uvaříme den předem v osolené vodě. Zeleninu očistíme a uvaříme v osolené a lehce okyselené vodě. Cibuli nakrájíme a spaříme horkou vodou. Brambory, zeleninu, uvařené vejce a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný sterilovaný hrášek, cibuli a promícháme. Přidáme bílý jogurt, hořčici podle chuti, pepř a podle chuti dosolíme.

Jak to máte vy? Máte svůj rodinný recept, nebo zkoušíte novinky a zajímavé recepty?

Chystáte se na přípravu štědrovečerního salátu? Máme pro vás tip na plnotučnou hořčici Malva, která by v bramborovém salátu rozhodně neměla chybět.

Hořčice plnotučná Malva

Tradiční plnotučná hořčice je zastoupená na trhu jak v kelímcích 200 g a 400 g, tak i v plastových lahvích. Neobsahuje lepek ani syntetická barviva. Oceněna značkou KLASA. Je vyráběna na bázi hořčičného semínka a cukru, bez přídavku konzervovadel.

Reklama